Pendrecht Lectures aan bestuurders uit Engeland

Het weer zat niet mee en het gezelschap bestuurders uit het Verenigd Koninkrijk liep dinsdag een beetje achter op het schema. Dat kwam goed uit. De beamer voor de presentatie ging niet meteen aan.
Plaats van handeling het Pendrecht Theater. Waar begonnen werd met een ronde van voorstellen. De bestuurders kwamen uit verschillende streken van Engeland. Hun functies liepen ook uiteen. Verschillende bestuurslagen volgen The Leeds Castle Leadership Programme.
Een gemengde groep bestaande uit bewoners en professionals uit Pendrecht zaten klaar om de bezoekers iets van hun werk of hun wijk te laten zien. Ja, laten zien en ervaren. Na een introductie op Pendrecht, Pendrecht Zet Door en de Pendrecht Universiteit werden er groepjes gemaakt, die of naar een woning of naar een werkplek in Pendrecht gingen.
Serge Lourie leider van de Borough of Richmond upon Thames en van de liberaal democratische partij woonde een brainstorm van de groep vrouwen uit het Kangaroo-project mee en ging met Yeter Kot naar haar huis aan de Middelharnisstraat. Serge was erg onder de indruk en maakte ter plekke het volgende gedicht:

The Leeds Castle Leadership Programme
Was sent by the powers that be to Rotterdam
Where they wanted to learn about Governement & Diversion
Which is why they game to Pendrecht University

There they met at Pendrecht Theatre, a lovely group
Who had put together a cinematic coup
That told the visitors about the local community
And how they can live in friendship & unity

But the process had not been without difficulty
And had included the creation of a huge Christmas tree
That enabled everyone to have a great celebration
Of many culture, immagration & integration

Serge Lourie
Leader Borough of Richmond upon Thames

Lovende woorden kwamen er ook uit de monden van andere deelnemers aan de ‘lecture’. Holly Wheeler begeleider van de groep schrijft dat zij geraakt was door de passion for en ownership of your place. Een geluid dat uit alle evaluatieformulieren spreekt. In Engeland zien zij een andere situatie.
De conclusie dat er over en weer veel te leren valt, lag voor de hand. Emailadressen werden uitgewisseld en er volgt vast meer. Het programma dat de bestuurders volgen schreeuwt om reactie en navolging vanuit Nederland, Rotterdam en eh Pendrecht, natuurlijk. Misschien is het ook niet zo gek dat Serge Lourie het woord student op zijn evaluatieformulier doorschrapte. Op de Pendrecht Universiteit blijken studenten en professoren uitwisselbaar.
En sommige ‘studenten’ blijken ineens dichters.