Pendrecht op Toneel

De echte voorstelling van het toneelstuk kon wegens het plotselinge overlijden van Mavis Boschveld, één van de speelsters, een half jaar geleden niet doorgaan. Op een groot videoscherm volgden de 30 bezoekers het verhaal van een aantal buurtbewoners, die zich zorgen maken over de leefbaarheid in de wijk Crooswijk. Zij maken plannen ter verbetering en er wordt een actie voorbereid tegen de plannen van de deelgemeente. De ‘spic en spanclub’ springt in waar huishoudens worden verwaarloosd. Alles loopt gesmeerd totdat de dochter van een van hen aankondigt weg te gaan uit de wijk.
Crooswijk – Pendrecht; twee verschillende wijken maar ook met vergelijkbare, herkenbare situaties. Hoe anders is Pendrecht eigenlijk? Na de voorstelling werd er gesproken over hoe een voorstelling over de wijk Pendrecht eruit zou moeten zien.
En dat het aansloeg werd op 27 mei duidelijk. 9 adspirant-spelers meldden zich. Wilt u ook meespelen of meer informatie even bellen naar het Rotterdams Wijktheater 423 01 92 of de BOP 480 93 46.