Wagenbergstraat Opzoomert 2 x

De straatspeeldag had te kampen met een fikse onweersbui. Maar dat weerhield de kinderen en de jongeren er niet van om naar buiten te komen. Er werd naar hartelust geplaybackt op het open podium en de muziek werd verzorgd door Mehmet. Michel van TOS zorgde ervoor dat het podium steeds bezet werd. Er was een heel lange opblaas sleephelling in de Abbenbroekweg neergelegd en iedere keer gingen twee kinderen in dezelfde leeftijdsgroep een wedstrijdje aan wie er het eerst de baan afgelegd had. Om 4 uur kwam zelfs de Youth for Christ-bus de straat in en werd het evenement compleet.
De jongeren werd gevraagd wat voor hen een verbetering van de buurt zou betekenen. Zij willen graag dat het volleybalveld omgetoverd wordt tot een voetbalplek met ballenvangers en verlichting.
Tijdens het straatdiner zouden de wensen van buren met politici en ambtenaren besproken worden. Maar doordat het straatdiner verplaatst was naar de zondag, kwam dat niet echt uit de verf. Dat gesprek moet er nog komen.
Het straat diner dreigde op eerste Pinksterdag ook een natte bedoening te worden, maar de regen en het onweer waren gelukkig achter de rug, toen de heerlijke gerechten op tafel kwamen. De tafel gaf plaats aan 50 mensen, maar de schattingen lopen meer in de richting van 100 bezoekers. Alle jongeren en kinderen, die woensdag waren komen straatspelen waren opnieuw van de partij. Mehmet zorgde opnieuw voor de muziek en veel kinderen wilden opnieuw optreden. De fotograaf van Opzoomer Mee kwam bijna te laat, maar dat mocht de pret niet drukken, want iedereen werd weer uit huis gehaald en op www.opzoomermee.nl is de foto te zien en als u hem wilt hebben kunt u hem van die site downloaden. Na afloop keken Gül Doðu, Ayse Sozen, Meriyem Barçin, Dilek Sasmaz, Agnes Meupelenberg, Alex Novratidis, Zeki Baran en vele anderen terug op een geslaagd begin van het verbeteren van het onderlinge contact in de straat. Rükiye Sasmaz de oudste dochter van Dilek had een voorkeur voor de activiteiten op woensdag. Agnes Meupelenberg stak haar bewondering voor haar Turkse buurvrouwen niet onder stoelen of banken. Ze had voor hen allemaal een kus over.