Pendrecht Theater is weer begonnen

Cees Bavius is weer terug van vakantie.
Nou, ja vakantie hij was brocante-handelaar voor een aantal weken in Frankrijk. Hij vertelde niet veel verkocht te hebben, maar nu heel goed te weten waar Fransen op af komen en wat ze bijvoorbeeld niet pruimen.
Een mooi verhaal had hij over klompen met Made in Holland erop en een plantje erin. Die klompen verkocht ie voor geen meter, maar het plantje liep als een tierelier.
dagelijks leren, dus ….
Terug! Dus de spelers van het Pendrecht Theater werden weer om tafel gezet om het komende seizoen te gaan vullen met mooie stukken.
Ook zij vertelden hun vakantieverhalen. Cor vertelde over Nieuw Zeeland en wat hij daar allemaal had meegemaakt. Zij dochter woont daar en hij en Bien waren daar heen geweest, maar ze gingen ook naar Perth en Dubai. Twee aparte steden. Perth is een stad die het verst verwijderd is van andere bewoonde plaatsen. Dus staat helemaal op zichzelf en Dubai is een bizarre stad op het Arabische schiereiland. Skiën indoor, terwijl buiten de mussen dood van het dak vallen. Mussen, die zijn er misschien niet eens.
Er was ook leed! Bep van Krimpen zat aan tafel en had in de afgelopen zomerperiode haar man Gijs naar zijn laatste rustplaats gebracht. Er waren veel troostende woorden voor haar. Gijs was immers ook vaak bij voorstellingen en speelde destijds zelf in een stuk van het Rotterdams WijkTheater.
Claudia en Annie zagen elkaar ook weer na een lange tijd en hadden veel te bespreken.

Er werd ook stilgestaan bij de sluiting van ‘t Haasje.

Pieta Bot had over deze trieste gebeurtenis een tekst geschreven en de familie Penwijck zal er in de volgende aflevering van de Radio Pendrecht Soap een hoorspel over spelen.

Er werd ook stilgestaan bij de publiciteit over het rapport van SCP over de Vogelaarwijken. Weggesmeten Geld?

De spelers geloven er niks van. Op dat punt gaat het Pendrecht Theater ook iets speciaals doen. Zij gaan spelen voor opbouwwerkers uit Den Haag en Rotterdam en met hen praten over het onderwerp hoe pak je de verbetering van je wijk goed aan. Nu blijkt immers het geld op om met grote sommen geld te slopen en nieuw te bouwen, maar verbeter je daar de wijk ook mee? Moet er niet juist meer aandacht komen voor sociale projecten.

Kortom, er komt weer een ineteressant Pendrecht Theater Seizxoen aan.

Volg de activiteitenkalender van deze site en kom straks naar de voorstellingen. Of als je een voorstelling bij je thuis of ergens anders wil? Neem contact op met Cees Bavius 06 51 10 99 46 of Bien Hofman 06 12 444 013 en het Pendrecht Theater komt naar je toe.