Piepschuim, batterijen of oude hark.. Alles is welkom op het milieupark

Kringloopspullen of een kapotte spiegel? Die lever je gratis in bij jouw milieupark in Charlois. Maar ook chemisch afval, oude elektrische apparatuur, oude fietsen, autobanden en nog veel meer. Deze spullen krijgen allemaal een tweede leven.

 

 

Ook gratis pullen inleveren bij het milieupark? Neem je legitimatie mee. Milieupark Charlois en de andere 6 milieuparken in Rotterdam zijn alleen toegankelijk voor inwoners van Rotterdam. Bedrijfsafval inleveren mag niet. De medewerkers van het milieupark controleren dit.

Van piepschuim tot plantenbak

Wist je dat het milieupark aparte containers heeft voor de spullen die je inlevert zodat het beter hergebruikt kan worden? Zo gaan oude nog bruikbare spullen naar kringloopwinkel ‘Het Goed’ en je oude gieter komt misschien wel terug als tuinstoel.

Mileuparken

Niet iedere Rotterdammer kent de milieuparken. En mensen die de milieuparken kennen, weten niet altijd precies hoe het werkt. Bijvoorbeeld dat er ongeveer 33 verschillende afvalstromen zijn en dat Rotterdammers op milieuparken geholpen worden door kundige medewerkers, om ervoor te zorgen dat die 33 stromen ten volle benut worden. Het gaat daarbij niet alleen om grofvuil of chemisch afval, maar ook dozen, piepschuim, textiel en bruikbare spullen voor Het Goed. Alleen huishoudelijk restafval is niet welkom.

Tip

Sorteer thuis alvast je afval op bijvoorbeeld hout, tuinafval, kunststof en puin (beton of stenen). Zo kun je op het milieupark snel je spullen in de juiste containers gooien en hoef je minder lang te wachten

Adres

Milieupark Charlois
Aploniastraat 12
3084 CC Rotterdam

Geopend van maandag t/m zaterdag van 09.00 t/m 17.15 uur (inloop tot 17.00 uur).

Meer informatie: www.rotterdam.nl/milieuparken