@podnosh en @tessybritton in Sandersgeluk

Podnosh is zijn blog en twitternaam. Al eerder maakte Vitaal Pendrecht hem bekend in Pendrecht. Ethel Borges da Silva uit Pendrecht ging samen met Simone van Arendonk en Nick Booth uit Birmingham aan de slag met podcasting. Zij leerden van Nick podcasten en gingen in maart 2006 Dortmund om mensen te interviewen. Later maakte Nick een film met drie Europese burgers, community experts, die 15 november 2006 in première ging in Den Haag. Dat waren Nico Volckeryck uit Antwerpen, Masood Yasin uit Birmingham en Bien Hofman uit Pendrecht.
Nick is een fanaat als het om internet en ‘social media’ gaat in relatie tot wat actieve bewoners doen als het gaat om ‘the Big Society van David Cameron’ van onderaf op te bouwen. Hij ontdekt op dat gebied netwerken, die echt iets voor buurten betekenen en mensen in beweging brengen.

Tessy Britton maakte een boek, Handmade, over zaken in de omgeving van mensen, die niks kosten maar je wel in een belangrijke mate in je onderhoud kunnen voorzien.

Bijvoorbeeld in Los Angeles groeien vruchtbomen, waarvan de vruchten op straat vielen en verrotten en nu geoogst worden en op de markt gebracht worden en nog veel meer dergelijke mooie voorbeelden.

In Sandersgeluk bracht Maurice Specht, de ‘Kangaroojongen’ die Pendrecht, Antwerpen, Dortmund en Birmingham via onderzoek met actieve bewoners aan elkaar verbond, Nick en Tessy en een aantal mensen uit Rotterdam en omgeving bij elkaar. Op tafel een lekker en eerlijk ontbijt en een interessante presentatie van de ontdekkingen en het werk van de twee Britten.

Aan de muur van Sandersgeluk hingen de letters HET IS LENTE.

Dat is het ook echt en de presentaties van Nick en Tessy gaven de eters ook echt een lentegevoel.

Kijk maar eens via google op socialmedia surgery en www.tessybritton.com

Of zoals er op Nick Booth’s site staat:

If you’re from a local council, public body, charity or working in neighbourhoods, we can help with everything from consultancy, development and training to doing. Our aim is to change the way the public and the public sector talk to each other.

En dat doet ie ook echt. En nu even bekijken wat Vitaal Pendrecht met die inspiratie kan.