Radio Pendrecht Soap in aantocht

Johnny zat op zijn knieën en was druk bezig met stekkers en een snoer, dat aan de andere kant aan de lantarenpaal verbonden was.

Waar zou hij precies mee bezig zijn?

Regisseur Cees Bavius was druk heen en weer aan het lopen. Hij wilde nog even met alle spelers de verschillende stukken doornemen. Er mocht immers niks mis gaan.

Er werd ook druk gebeld met de politie. Zouden zij opnieuw een gastrol kunnen vervullen net als de vorige keer?

Later klonk het over het plein: “Het eten is klaar”. Tekstschrijver, Pieta Bot, had in de keuken gestaan en heerlijke soepen met verschillende ingrediënten klaar gemaakt. De pompoensoep was al gauw op. Er was ook brood en een voedzame salade.

Dat bracht de sfeer er vast goed in.

Kort voor de voorstelling controleerden de regisseur en Johnny nog even of het snoer goed zat. Het zou immers vervelend zijn als het licht op spelers en decors het tijdens de voorstelling zou begeven.

Het publiek kwam al verwachtingsvol het Pendrecht Theater in.

De aanrader om je vooral goed te kleden bleek een beetje overbodig. Het weer was ontzettend zacht voor eind oktober.

Dat bleek alleen maar een welkome aanvulling. Als het lekker warm en een beetje broeierig is komt het spel nog beter over. Zeker als er een beetje een illegaal zweempje over de Radio Pendrecht Soap hangt. Want zou het wel allemaal goed geregeld zijn dat aftappen van stroom uit zo’n lantarenpaal?

En was er nou goed contact geweest met de vergunningverstrekkers?

Er waren immers allerlei dingen geprobeerd om aan voldoende geld te komen om te boete te betalen, die de politie de vorige keer had opgelegd.

En of de politie in Charlois om te komen is met een extra gastoptreden?

Iedereen hield zijn hart vast. Het publiek was erg benieuwd hoe het allemaal verder zou gaan met Radio Pendrecht. En wie het de vorige keer gemist had, geen probleem.

Er komt immers iedere keer een korte terugblik op het voorafgaande.