Radio Pendrecht Soap aflevering 3

Er werd dinsdag 23 oktober in het Pendrecht Theater eerst teruggeblikt op het voorafgaande. Cees Bavius, regisseur van het Pendrecht Theater, nam het publiek even mee terug naar aflevering 1 en 2.

Zou Radio Pendrecht het redden was vooraf al een vraag, maar werd nog meer de vraag na het abrupte eind van de 1e en de 2e aflevering van de Radio Pendrecht Soap. De zaak was immers afgesloten en de bewoners kregen te maken met een hoge boete van maar liefst € 2500. Hoe zouden ze die boete bij elkaar hebben gekregen, met alleen AOWtjes en bijstand? Er kwam dus werk aan de winkel voor Feelgoodmakelaar Oma, wijkgoeroe Emanuel, Do en Jo, RadioJohnnie, Mira van Donny (oh nee, Danny) en al die andere bewoners/spelers die zo graag samen rond de radio willen i.p.v. ieder voor zijn eigen tv.

En hoe zou het de familie Penwijk van het hoorspelfeuilleton vergaan? Had de prille liefde tussen Marjan en Frans toekomst, met al die mantelzorg op hun nek?

En zou Jerry Springer van Radio Pendrecht weer een interactieve talkshow hebben? De vorige keer vond er een interessant gesprek plaats met Bert den Boer over Verlangen en naast hem Theo Coskun van de deelgemeente. Zou er een vervolg talkshow inzitten met Jerry ‘Bavius’ Springer?

De oproep via de uitnodiging luidde: kleed u zich lekker warm aan. Laat nou de temperatuur voor eind oktober ontzettend meevallen. Er heerste een zomers sfeertje in het theater. En dat kwam de voorstellingen alleen maar ten goede.

Oke op naar de 3e en 4e aflevering. Het begon al goed, want er was geen stroom en de handige Johnny had een illegale kabel naar de dichtstbijzijnde lantaarnpaal gelegd. En die lataarns willen weleens uitvallen. Dus regelmatig moest Johnny naar buiten om te zorgen dat er licht en geluid in het theater was.

Wel SPANNEND.

Naast vervolgen waren er ook stukken uit vorige theaterproducties.

Alleen de Bomen zijn nog van Toen en Vensters kwamen langs alsof ze nooit weggeweest waren. Prachtig spel van Nel, Thea, Annie en Bep.

Mooi om te weten dat de mensen van de Radio Pendrecht Soap niet bij de pakken neer gingen zitten. Zij hielden collectes en gingen spirituele dingen van de zolder verkopen en bleken al wel € 722,23 bij elkaar gesprokkeld te hebben.

Nieuw was de wijkgoeroe Emanuel en zijn begeleidster Imma. Zij hadden fraaie uitspraken en zorgden voor een extra spirituele touch aan de Radio Pendrecht Soap.