Rainbow Arts Group op 2e Internationale Chinees Nieuwjaarsshow

Ter gelegenheid van het Chinees nieuwjaar en het 40 jarig bestaan van de 40 jarige betrekkingen tussen China en Nederland werd in het Zuidplein Theater voor de tweede keer Chinees nieuwjaar gevierd. Het jaar van de draak.

Er was een uitgebreid programma met allerlei acts. Zang, dans, pianospel, hip hop, toespraken in het Chinees. Er was een camera en een projector, zodat voor hen die verder van het podium zitten toch duidelijk te zien was wie er optrad.

Het toneellicht van het Zuidplein deed de rest. Adembenemend.

Iedere bezoeker kreeg een lichtgevend stokje en daarmee moesten stemmen uitgebracht worden in de pauze. Natuurlijk stemde de Vitaal Pendrecht bezoekers op de Rainbow Arts Group. En met overtuiging overigens, want de dans van Stella en Meifei Guo en hun vriendin schitterend.

Stella heette de bezoekers welkom in een fraai Chinees tenue. Daarin traden zij op als achtergrond dansgroep bij een prachtige Chinese zangeres. Haar hoofdtooi leek op een hanenkam en kleurde mooi paars en blauw vanwege het toneellicht.

Later kwam de Rainbow Arts Group terug in een Tibetaanse outfit. De drie dames zijn zichtbaar op het middelste fotootje. Stella kwam ook op als zangeres. Zij zong een Tibetaans liedje. Die zang gaat enorm de hoogte in. Tibetaanse vrouwen kunnen even hoog zingen als ze wonen.

Stella vertelde dat zij dat geleerd heeft in haar geboorteplaats. Daar waren Tibetaanse buren en daar leerde zij hun taal en hun zang. Het Vitaal Pendrecht zat op de rij voor Nick Ray, de man van Stella. Hij probeerde de bezoekers te informeren over wat er gebeurde op het toneel en wat er gezegd werd. Hij is Engels, maar spreekt inmiddels door Stella een beetje Chinees. “That’s Stella!”, liet hij na het lied aan de rij voor hem weten. Eigenlijk een overbodige opmerking want dat hadden de Pendrechtenaren al begrepen.

De Rainbow Arts Group kreeg overigens niet de meeste stemmen. Maar wat geeft het. De show was mooi en wie weet wordt er volgend jaar in Pendrecht ook Chinees nieuwjaar gevierd.