Riet Magereij is erg enthousiast over het bestuur en de Opzoomergroep van Zuiderparkflat

Riet Magereij genoot donderdagmiddag van de barbecue van de Zuiderparkflat. Heerlijke dingen allemaal. Lekkere spareribs en sate stokjes. Allemaal klaargemaakt door een echte slager. Ze heeft grote bewondering voor de mensen, die de barbecue georganiseerd hebben. Het bestuur van de Zuiderparkflatcommissie en het Opzoomerteam kunnen voor haar niet meer stuk. Ze houdt ook van haar wijk, Pendrecht. Haar eerste woning stond in de Middelharnisstraat en daarna verhuisde ze naar de Sint Maartensdijkstraat om 6 jaar geleden een woning te krijgen aan de Ooltgensplaathof. Een mooie woning en geweldige buren.
‘Klagen? Ik heb niks te klagen hoor! We hebben het hier geweldig. Ik hoor dat men in een andere flat veel ruzie heeft. Dat hebben we hier absoluut niet’, herhaalde ze een aantal keren. Ze vindt de nieuwe woningen in de wijk ook prachtig, maar vraagt zich af of het nog wel goed komt met haar wijk. Of zij dat zelf nog mee gaat maken.
Jammer is wel dat haar kinderen geen woning in de wijk hebben kunnen vinden. De ene woont in Ridderkerk en de andere in Ommoord. Dat is toch een eindje uit de buurt.

Niet zo lang geleden werd ze ook geïnterviewd. Lieneke Riemers, een studente, die bij de jaarvergadering in de Open Hof Kerk was en met bewoners uit Pendrecht wilde praten. Dat had ze nodig voor haar studie antropologie.