Snelheidsactie op de Charloisse Lagedijk

Vanmorgen werd er een parkeeractie gehouden op de Charloisse Lagedijk. Via Twitter kwamen er een aantal foto’s langs van automobilsten, die staande gehouden werden.
Op dinsdag 11 februari stond de allereerste verkeersactie op de Charloisse Lagedijk gepland.

Automobilisten kiezen vanaf de Groene Kruisweg vaak deze dijk als route om snel in de Krabbendijkestraat en op de Slinge te komen. Je omzeilt daarmee een aantal verkeerslichten.

Vanmorgen tussen 10 en 12 uur werd met de wijkagent gewapend met een lazerpistool om de snelheid van het verkeer te meten. Automobilisten die te hard reden kregen een gele kaart, en werden door de wijkagent op hun gedrag aangesproken.

Automobilisten die zich netjes aan de snelheid van 30 km hielden kregen een groene kaart en een kleine beloning in de vorm van een zakje autodrop.

Na afloop werd de actie geëvalueerd onder het genot van een lunch met een kopje soep, belegde broodjes en koffie of thee.

Op de volgende link
verkeersactie op website BOCL is de oproep van de BOCL na te lezen en staat ook een handige tip voor voetgangers en fietsers om met de smartphone snelle automobilisten tot kalmte te manen.

De bijgaande foto’s kwamen op Twitter te staan via de voorlichtingsafdeling ven de deelgemeente en de portefeuillehouders Alaattin Erdal en Theo Coskun.

Radio Rijnmond kwam ook langs en via deze link kom je op de pagina waarop dat item te lezen is beluisteren is en ook terug te beluisteren.