Speelplekken in Pendrecht

Spelen in de straat houdt veel mensen in de wijk bezig. Sommige mensen willen graag extra, anderen zijn die speelplek liever kwijt dan rijk. En soms ziet men een speelplek helemaal over het hoofd.
In de werkgroep bespeelbaarheid kwam een overzicht op tafel van alle s[peelplekken in de openbare ruimte van Pendrecht. 32 stuks. Grote en kleinschalige plekken.

32?

33.

Eén plek werd over het ho0ofd gezien. Dat is de plek op de gemeenschappelijke tuin tussen de Middelharnisstraat en de Dirkslandhof.

Vestia zette er twee doeltjes neer op verzoek van jongens uit de buurt en maakt er later een leuke speelplek.

De speelplekken houden de gemoederen flink bezig. Sommige bewoners zijn die éne bewuste plek waar druk en luidruchtig gebruik van wordt gemaakt liever kwijt dan rijk. De kinderen zouden er alleen maar meer van willen hebben. En andere delen van de wijk hebben helemaal geen speelgelegenheid.

In de werkgroep vindt gesprek plaats tussen verschillende functionarissen van Woonstad, deelgemeente Charlois, TOS en het opbouwwerk. Vestia ontbreekt, dat is misschien ook de reden dat die speelplek over het hoofd werd gezien.