Sportplein van Over de Slinge Sommelsdijkstraat geopend

Op dinsdagmorgen 9 oktober was het een drukte van belang op het schoolplein van Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat. Even voor 9 uur werden de laatste boutjes aangedraaid en de laatste tegel recht gelegd. Het openingsfeest kon beginnen.
Maar liefst twee wethouders waren naar het plein gekomen. Lucas Bolsius van Financiën, Sport en Buitenruimte en Dominic Schrijer van Werk, Sociale zaken en Grotestedenbeleid gaven de aftrap op het sportplein.
In de gymzaal van Over de Slinge werden eerst een aantal toespraken gehouden door de directeur van Sprt en Recreatie en de directeur van Sportsupport en natuurlijk een trotse directeur van Over de Slinge Ruud van Orsouw hielden korte toespraken om te laten zien hoe belangrijk sport in deze tijd is. Sommige sprekers maakten ook grappen over hun overgewicht. Maar de meeste van hen zagen er uiterst sportief uit. En vertelden zelf ook fanatiek aan sport te doen.
Er ligt nu een mooi plein bij de school van Over de Slinge aan de Sommelsdijkstraat. Daar kunnen allerlei sporten beoefend worden. Er kan gevoetbald worden, uiteraard. Maar er ligt ook een atletiekbaantje en er staat een panna knock out kooi. Er zal regelmatig iets georganiseerd worden op het plein. En ook buiten de schooltijden kan er op het plein gesport worden.

De opening gebeurde met een echt startschot. De wethouders deden het jasje erbij uit en liepen een atletiekrondje met de kinderen. De ene wethouder voorop en de andere achter de feeststoet aan.

Voor hen bleef het hier niet bij. Zij gingen naar nog een schoolplein op Zuid. In Beverwaard werd het plein van de Regenboog op dezelfde ochtend geopend.

Sporten moet op Zuid en overgewicht moet straks niet meer mogelijk zijn. Zeker niet bij de jonge Pendrechtenaren.