Succesvolle kinderdisco in de speeltuin

De entree was gratis, maar je kreeg wel een stempeltje en bonnetjes voor wat popcorn, chips en iets te drinken. Alsof het om een echte disco ging. Hartstikke serieus. Cora deelde de bonnetjes uit en drukte het Neeltje Jans stempeltje op je hand. Op die manier kon je niet nog een keer extra bij haar langs. Eigenlijk was dat stempeltje niet nodig, want Cora kende bijna alle kinderen. En het werd leuk, joh!

Brenda Hagenaars, Priscilla Overeem, Joke Spijkers en Cora van Driel hadden de Kinderdisco goed voorbereid en naast allerlei versnaperingen ook een apparaat aangeschaft dat een hele reeks bellen blies. Er waren ook mini-disco bollen en de ramen waren voor deze gelegenheid in een disco-kleur geverfd. Er was natuurlijk ook veel muziek en wat voor: de Kabouter Polonaise, maar ook de Macarena en meer van dergelijke muziek. Bij een disco hoort nu eenmaal veel bewegen en dat gebeurde dan ook van 18:00 tot 20:00 uur in het clubgebouwtje van de speeltuin Neeltje Jans.

Naast enthousiaste organisatoren bleken er ook creatieve ouders te zijn. Vooral Clement en Wilma Hoek zorgden voor extra aanstekelijke dansnummers. Olifanten, giraffes, krokodillen, van alles werd er nagedaan. En de kinderen vonden het prachtig. Echte sfeermakers, die twee.

Had je even geen zin in al die herrie dan ging je naar buiten de speeltuin in, want die trekt immers ook. Al was het dan knap fris op die eerste avond van de echte zomer.

Sommige kinderen hadden zich helemaal op de disco gekleed en van die schoenen aan die bij iedere danspas of stap die je maakt gaan knipperen als een discobal.

Na afloop keken de organisatoren tevreden en heimelijk nagenietend de zaal in. De kinderen hadden het naar hun zin gehad en daar kan je als ouder enorm van genieten, toch?

De opmerkingen van: dat was leuk en volgende week weer, waren na afloop niet van de lucht.

Dat gaat hem overigens ook niet worden, want zover is de organisatie achter de speeltuin nog niet. Eerst de Kinderbigo op 7 juli nog en misschien komen er nog een reeks van dit soort activiteiten.

In no-time werd de zaak weer netjes opgeruimd en schoongemaakt. De zaterdag erna zou er immers een kinderfeestje zijn. En dan moet de ruimte er weer picobello uitzien.

Die Neeltje Jans, die komt er wel. Vraag maar aan de kinderen.

Via YouTube zijn er twee korte filmpje te zien van de Kinderdisco in de speeltuin Neeltje Jans.