Suikerfeest in het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen

De eerste dag van het suikerfeest wordt meestal in de familiekring gevierd. Toch was er een groep Somalische vrouwen die het feest vierde in het Vrouwenhuis aan de Zijpe. Ze kregen overigens bezoek van aantal niet Somalische vrouwen.
Rechts op de foto staat Fuzia. Zij is van Somalische komaf en heeft het feest op 30 augustus in het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen georganiseerd. Ze kreeg bijval van een flinke groep Somalische vrouwen. De mevrouw links op de foto maakte heerlijk tiramisu en biedt het iedereen die maar wil aan.

In het midden staat een hindoe vriendin. En op het feest kwamen ook een Turkse, een paar Nederlandse en een Braziliaanse bezoekster van het vrouwenhuis suikerfeest meevieren.

Buiten op de Zijpe en op de speelplek langs de Schuddebeursstraat waren hun kinderen druk met elkaar aan het spelen. Hun manier om suikerfeest te vieren.

Suikerfeest vieren doet iedereen eigenlijk op zijn eigen manier, toch?

Misschien net zoiets als kerstfeest of moet je dan eerder aan het offerfeest denken. Wat maakt het uit? Als je maar plezier hebt met elkaar, toch?

En dat hadden ze woensdagmiddag op de Zijpe.