Teller Charlois BOOMing staat op 129 wilgen

Woensdagmiddag 24 augustus werden vanuit de Speeltuin Jeugdveld opnieuw gedenkplaatjes geschroefd bij de bomen van het levenspad langs het Havenspoorpad.
Teller staat op 129

Charlois BOOMing

Een boom om de herinnering aan een dierbare levend te houden. Dat leeft in Charlois. Sinds de actie Charlois BOOMing in maart 2011 van start ging, zijn er al 79 wilgen in het Levenspad langs het Havenspoorpad geadopteerd. Op woensdag 24 augustus vond er een nieuwe bijeenkomst plaats. Dit keer werden er 50 gedenkplaatjes voor de wilgen geschroefd. De teller staat nu op 129 wilgen.

Vanuit de Speeltuin Jeugdveld aan de Smitshoekseweg 170 gingen de adoptie ‘ouders’ van de wilgen op pad.

Onder leiding van Alaattin Erdal, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken van de deelgemeente Charlois, die eerst de gedenkplaatjes en de oorkondes aan de aanvragers overhandigde.

Naast de boom voor de vader van dagburgemeester, Mario Bosch, is ook een bordje geschroefd ter herinnering aan hun oud-buurman Wim Martens, die destijds ook als machinist bij het spoor werkte. Maar kort daarna zijn de beide bordjes ook weer per abuis weggehaald. De details over het waarom zullen vast in het weblog van Mario Bosch verschijnen. Hij meldde het verdwijnen van van de bordjes.
Langs het pad kwam wel een bordje ter nagedachtenis van Henk de Vries die in februari overleed en in het wijkmagazine In de Kijkerd herdacht werd met een kort berichtje.

Uit voorgaande blijkt dat het levenspad leeft. En ook in een andere zin. Het pad herdenkt immers niet alleen overleden mensen. Dat wordt onderstreept met de papieren vlinder die op één van de bomen gehangen is.

Binnenkort zullen er overigens weer opnieuw extra herdenkingsplaatjes bij de wilgen verschijnen. Net zoalng alle wilgen van een plaatje voorzien zijn.

Charlois BOOMing startte in maart 2011. Een onderdeel van de actie is het Levenspad langs het Havenspoorpad. In het Levenspad staan 275 wilgen, die door Charloisers geadopteerd kunnen worden ter nagedachtenis van een familielid of ter herinnering aan een familielid, een goede vriend of een heugelijke gebeurtenis. Het levenspad is onderdeel van het 1000 bomenplan van Rotterdam-Charlois. De komende drie jaar worden in totaal 1000 bomen extra geplant.

Bewoners van Rotterdam-Charlois die een wilg willen adopteren, kunnen zich opgeven via 010 4107411 of via mijnboom@charloisbooming.nl.

1000 bomen plan

Rotterdam-Charlois moet nóg groener, vindt het dagelijks bestuur van deelgemeente Charlois. Vandaar dat er de komende drie jaar 1000 bomen extra worden geplant. Die komen dus bovenop het aantal dat al op de lijst stond ter vervanging van bomen die gerooid zijn. Waar mogelijk worden deze bomen in overleg met bewoners en ondernemers in Rotterdam-Charlois geplant. Charloisers die een boom in de wijk of straat extra willen, kunnen hun wens opgeven via 010 4107411 of via mijnboom@charloisbooming.nl.