Toespraken en toasten op het nieuwe kantoor

In de partytent was er champagne en werd er gesproken door Maria Molenaar en Ed Goverde over het nieuwe kantoor van Woonstad.
Ceremoniemeester, Dennis Lausberg, regiodirecteur Zuid van Woonstad Rotterdam richtte zich in zijn openingswoorden tot Bien Hofman. Hij had Bien leren kennen toen ze zich vreselijk boos had gemaakt over het verdwijnen van Woonstad (toen de Nieuwe Unie) uit de wijk. De corporatie had allerlei schone plannen om de communicatie met de klant te verbeteren en voegde verschillende kantoren verspreid over Zuid samen in een pand aan het Zuidplein. Of die schone plannen uitkwamen liet Lausberg in het midden. Maar hij was er blij mee dat Woonstad nu terug ging de wijk in. Het nieuwe kantoor wordt een duurzaam pand en is ook vooral bestemd voor de bewoners. Die kunnen er straks niet alleen terecht voor allerlei gebruikelijke zaken, maar kunnen er ook hun bijeenkomsten in houden.

Dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld de bewoners van de Zuiderparkflat. Er was een gebouwtje bedacht in hun gemeenschappelijke tuin om daarin hun recreatieve activiteiten te kunnen doen. Dat gebouwtje werd echter onlangs geschrapt, vanwege de bezuinigingen waarmee ook de corporatie te maken heeft. De huurderscommissie kan dus wanneer het kantoor klaar is terecht in dat nieuwe pand.

Na de officiële handeling buiten richtte Maria molenaar zich tot het publiek. Zij vertelde dat dit haar eerste startfeestje was als voorzitter van Woonstad. En de derde in haar leven. De eerste was bij het slaan van de eerste paal van haar eigen huis en de tweede bij het slaan van paal voor ziekenhuis waarvoor zij met vele anderen actie gevoerd had dat dat er zou komen. Zijn was dan ook enorm trots en hoopte vaak in het nieuwe gebouw terug te komen.

Zij hief daarop het glas samen met het publiek in de partytent.

Ed Goverde greep in zijn toespraak terug op zijn jeugd dat hij op deze plek als jongen speelde en later de melkboer hielp om de melk rond te brengen in de eengezinswoningen die op deze plek stonden.

Tijdens zijn toespraak viel het geluid weg en onversterkt ging hij verder om de loftrompet te steken over de corporatie die druk bezig is om Pendrecht opnieuw op de kaart te zetten. Hij memoreerde ook de inval bij café Goof Meijer vorige week en het schietincident in de straat vlakbij het feestterrein. Het zit niet altijd mee in het voortstuwen van de wijk. Maar dat de heren Deetman en Mans Pendrecht steeds tot voorbeeld houden als zo moet ook de rest van Zuid aangepakt worden stemde hem hoopvol dat het helemaal goed komt met de wijk van zijn jeugd.

En Bien Hofman kon alleen maar een beetje gniffelend toekijken. De corporatie komt uiteindelijk helemaal terug in de wijk.