Tuinen in bloei in de Stavenissestraat

De tuinen in de Stavenissestraat liggen er weer prachtig bij! Met dank aan een bijdrage van Opzoomer mee hebben de wijkbewoners hun tuinen mooi opgeknapt. Een mooi plaatje dat zorgt voor extra sfeer in de straat.

Opzoomer Mee stimuleert Rotterdammers om in onderlinge samenwerking eigen initiatieven te nemen om hun straat/buurt/stad schoner, veiliger en socialer te maken. Een groene straat is mooi, aangenaam en gezond. Bovendien zorgt het voor koelte bij hittegolven en voor droge voeten bij wolkbreuken. Zo helpt een groene straat ook nog eens mee om Rotterdam klimaatbestendig te maken. De tuinen aan de Stavenissestraat zijn weer groen, zijn voorzien van een mooi pad waar kruipplanten verder groeien en ook zijn de balkons opgefleurd.

Mooi resultaat en Opzoomer Mee, ontzettend bedankt.” Caroline en Vanja

 

Ook een aanvraag doen?

Opzoomer Mee helpt met twee acties om dit voor elkaar te krijgen: Meer Groen & Opfleuren Bestaand Groen. Je mag met je straat voor beide acties een aanvraag doen.

Actie 1 Meer Groen

Er wacht maximaal 500 euro op je als je Meer Groen aanlegt. Je kan hierbij denken aan het aanleggen van geveltuinen, meer groen in privétuinen, boomspiegels, moestuinen, groene balkonnetjes en/of een pergola.

Actie 2 Opfleuren bestaand groen

Bestaande geveltuinen, boomspiegels, plantenschalen… er is tussen de 1 euro en 250 euro beschikbaar als je het bestaande groen in je straat wilt opfleuren. Maak een plan voor de hele straat! Hoe meer buren meedoen, hoe groter onze bijdrage.

Wilt u zich aanmelden voor deze acties? Dan kunt u kijken op https://www.opzoomermee.nl/groen/.