Tweede avond met ‘Geheimschrift’ en …. I Apologize

In 1974 zongen ze ‘When Will I See You Again?’ en maakten er een miljoenenhit van, The Three Degrees geformeerd in 1963 in Philadelphia, Pennsylvania.
De Pendrecht Troubadours zijn ook met zijn drieën en zingen ook over ‘precious moments’. Alleen, zij zijn Charifa Blinker, Onice Vrutaal en Sevgi Karacaoglan en van deze tijd EN ….. geboren en getogen in Pendrecht. Maria voor ‘t Hekke bewerkte de melodie een beetje en studeerde het lied met de drie meiden in. Charifa is een talent dat al vanaf de Pendrecht Dialogen meezingt. Weet je het nog op een stuk muziek van Bertold Brecht en Kurt Weil: ‘En de Pendrecht Dialogen, die voer je in huis en die hoor op straat!’ dat Charifa zingen kan wisten we. Onice en Sevgi zijn voor het Pendrecht Theater ook nieuw.
In het Turks Huis en binnen haar familie wisten ze al lang dat Sevgi, pas 14 jaar, talent heeft. Thuis kan ze bij het zien van een performance op de televisie zeggen: ‘Ze doet het niet goed, want zo klinkt het veel beter!’ en zet dan de tv zacht en laat even horen hoe het moet. De naam Pendrecht Troubadours vindt ze ook maar zo, zo. Ze is een betere naam aan het bedenken, maar of ze die er bij Cees Bavius door krijgt? Dan moet ze echt met een kwaliteitsnaam komen.
Enfin, Charifa en Sevgi, twee van De Pendrecht Troubadours, dus … in ‘Geheimschrift’ klinken hun stemmen samen met het diepe bas-achtige stem van Onice Vrutaal geweldig. Naast ‘When Will I See You Again?’ zingen ze ook ‘I Apologize’ van Krezip. Recentere muziek, maar toch! Krezip is ook alweer twee jaar verleden tijd. Ze zingen het om kippenvel bij te krijgen. Geen simpele muziek. Om de hoge noten en de noodkreet in dit lied goed tot zijn recht te laten komen, moet je wat kunnen.
Charifa, Onice en Sevgi kunnen dan ook wat.
Nog niet gehoord, ‘Geheimschrift’ nog niet gezien?

Ga dan 18 of 30 juni naar het Pendrecht Theater en reserveer je plaatsje bij info@baf-art.nl of 06 54 33 78 93. Voetballen? Ja dat gaat gewoon door en of Nederland nou wereldkampioen wordt op 11 juli, allemaal hartstikke belangrijk. Maar Geheimschrift met de genoemde drie talenten en natuurlijk ook het prachtige spel van Ivone Lopes Monteiro, Vania Tavares Horta, Paris Ayaz, Janeta en Michela Tavares Veiga Semedo en …… het puike slagwerk van Peter Vlietstra moet je echt gezien hebben.

Artisktiek leider Cees Bavius, tekstschrijfster Pieta Bot, die overigens ook te horen is via de microfoon in het stuk en regisseuse Marienke van Terheijden verdienen het dat het Pendrecht Theater de komende voorstellingen uitpuilt.

Op 30 juni gaat overigens ook ‘Huis van Dromen’ in première. Samen met ‘Geheimschrift’ belooft dat een absolute topavond te worden. Meld je snel aan, want het Pendrecht Theater heeft maar een beperkt aantal zitplaatsen.

Op de foto’s staan o.a. Christofer uit de Pendrecht Dialogen naast wijkcoördinator Luz Kromhout en op dezelfde rij zijn ook Simone (ook uit de Pendrecht Dialogen) en haar moeder Marja zichtbaar.
Daaronder De Pendrecht Troubadours met ‘When Will I See You Again?’
Daaronder de hele cast als zij het applaus in ontvangst nemen.
Daaronder Sevgi met haar broer en de beste vriendin van haar moeder met dochtertje.
En op de onderste foto zangcoach Maria voor ‘t Hekke in gesprek met dagburgemeester MarioBosch na afloop van de voostelling in de Toneelwinkel Pendrecht, of zoals artistiek leider van het Pendrecht Theater, Cees Bavius, die winkelruimte zo charmant ‘onze foyer’ kan noemen.