Uitnodiging: Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

Denk en praat mee over jouw Rotterdam!

Wat gun jij Rotterdam voor jezelf en alle overige bewoners? Waar droom je van? Meer groen, een schone lucht, een betere bereikbaarheid, ruimte voor ontmoeting, meer woonruimte? Wat zijn jouw ideeën over de leefomgeving? Rotterdam wil graag met je in gesprek over de toekomst van de stad!

Wie in Rotterdam woont, ervaart het zelf: Rotterdam verandert snel. De stad van vandaag ziet er morgen weer anders uit. De stad groeit, komende 15 jaar stijgt het aantal inwoners van 650.000 naar 700.000. Daarom bouwt Rotterdam er komende decennia 50.000 woningen bij, binnen de grenzen van de stad.

Alle Rotterdammers moeten hier goed kunnen leven, wonen, werken, leren en recreëren. Daarvoor hebben we een visie nodig, een brede visie op hoe de stad er in de toekomst uit moet zien Wat willen we met onze omgeving en de buitenruimte? De gemeente Rotterdam wil deze visie voor de buitenruimte, de omgevingsvisie, graag samen met de stad vormgeven.

  • Rotterdammers houden van reuring! Maar we hebben ook behoefte aan rust en groen. Hoe gaan we daar mee om?
  • De temperatuur stijgt en neerslag neemt toe. Hoe kunnen we alle wijken klimaatbestendig maken?
  • Snel naar je werk, school of andere kant van de stad kunnen komen.
  • Hoeveel ruimte geven we auto’s? Of krijgen snelle fietspaden, het ov en nieuwe vormen van vervoer voorrang?
  • Bewegen is gezond. Hoe zorgen we dat iedereen makkelijk toegang heeft tot parken, sportvelden of speeltuinen om te bewegen?
  • De haven, bedrijventerreinen en innovatie horen bij de stad. Hoe combineren we dat met een goede leefomgeving en zorg voor het milieu?

Hoe zie jij Rotterdam voor je? Denk en praat mee op een van de online Spilter avonden. Op 8 en 12 oktober om 19.30 uur zijn er sessies via online platform Spilter. Dit is uitsluitend voor Rotterdamse bewoners.

Aanmelden

Meld je aan via omgevingsvisie@rotterdam.nl. Je ontvangt daarna meer informatie over hoe je inlogt, het tijdstip en de inhoud van de bijeenkomst.

Kan je niet deelnemen aan de Spilter avond maar wil je wel meedenken? Download dan de Gemeentepeiler app. Tot 12 oktober vind je daar de eerste vragenronde. We gaan deze app vaker inzetten, dus download de app zeker als je vaker wilt meedenken over de stad!