Uw boodschappen Rechtstreex van de boer

In de afgelopen zes maanden heeft de economie in onze stad een flinke klap gekregen. Het verhaal van het Rotterdamse voedselbedrijf Rechtstreex is een uitzondering hierop. Azadeh Fakhran van Rechtstreex vertelt er graag meer over.

 

Rechtstreex staat voor verbinding en het bundelen van krachten in eigen regio

“Rechtstreex biedt een alternatief voor het anonieme, industriële supermarkt-systeem. Samen met onze leveranciers en klanten werken we al jaren aan een duurzame, transparante en lokale voedselketen.

Iedere boer en maker heeft een gezicht en klanten genieten van verse, lekkere en gezonde producten. Klanten kunnen hun boodschappen online op www.rechtstreex.nl bestellen en later in dezelfde week op een wijkpunt in eigen wijk ophalen of laten thuisbezorgen. Zo vermijden we voedselverspilling en de korte voedselketen zorgt voor onderling inzicht en begrip en aanzienlijk minder negatieve gevolgen voor mens, dier en natuur.

Inmiddels zijn er meer dan 50 wijkpunten in Rotterdam en omgeving, waaronder een wijkpunt op het adres Mezenhof #1, waar wijkchef Nermine elke vrijdag en vanaf oktober ook elke woensdag vanaf 16.00 uur klanten ontvangt en boodschappen uitdeelt.
 

 

Steeds meer Rotterdammers vertrouwen in corona tijden op Rechtstreex

Vanaf dag één na de eerste toespraak van Mark Rutte in maart gingen veel consumenten op zoek naar alternatieven voor hun gebruikelijke bezoek aan een supermarkt. Er werd onmiddellijk veel gebruik gemaakt van het aanbod om boodschappen thuis bezorgd te krijgen. Een deel van de consumenten zocht naar oplossingen buiten de bekende supermarkten om. Met onze visie over een alternatief voedselsysteem en de voordelen van een korte voedselketen hebben we in die tijd 3800 Rotterdammers overtuigd om lokaal boodschappen te doen. De afzet van onze leveranciers is daardoor met 200% gestegen.

Tientallen makers en producenten wiens winst afzetkanalen stilvielen, werden opgenomen in ons assortiment. Bovendien konden we 20 nieuwe collega’s, voor wie hun baan wegviel, verwelkomen in ons Verzamelpunt. En onze wijkchefs konden met hun gegroeide wijkpunt een alternatief inkomen genereren voor andere weggevallen activiteiten.
 

 

Hoe verder?

De ambitie blijft om zo veel mogelijk Rotterdammers over te halen om mee te doen aan de verandering, die wij tot stand willen brengen. Als we gezamenlijk het woord verspreiden en nog meer Rotterdammers overhalen om lokaal boodschappen te doen, kunnen we de werkgelegenheid in de sector in eigen regio en de economische stabiliteit op lange termijn bevorderen.

Wij zijn er helemaal klaar voor!”
 

Meer informatie of direct uw boodschappen lokaal bestellen?

Op www.rechtstreex.nl vindt u meer informatie en de uitgebreide webshop van Rechtstreex. Ook kunt u hier een abonnement afsluiten op de productenboxen die ze aanbieden.