Vierkante ringen van Pendrecht vinden navolging in Londen

Het Internationale Olympische Comité ziet streng toe op gebuik van naam en logo van de spelen. Dat leidde er in 2008 al toe dat de Pendrecht spelen vierkante ringen ging gebruiken. Er is nu in Londen een winkel die ook op vierkant is over gegaan en ging spelen met de volgorde van de letters.
Gebruik maken van iemand logo kan je heel duur komen te staan. Het Olympisch Comité van Jacques Rogge heeft opnieuw aangekondigd streng toe te zullen zien op misbruik van de Olympische ringen en en het woord Olympisch voor eigen commerciële doeleinden.

Dat leidde er in 2008 bij de Pendrechtse Spelen, die overigens helemaal niet commercieel zijn, dus eigenlijk niks te vrezen hebben, toe dat er vierkante ringen gemaakt werden.

Dat idee krijgt navolging. Mario Bosch ontdekte op de site van het AD een Londense naäper van de onstnapping, die er in Pendercht bedacht was.

Kijk maar naar de foto hiernaast en wat er bij het artikel stond:

Door: redactie 24-7-12 – 10:28 bron: AD Sportwereld

De kledingwinkel komt op een originele manier onder de strenge voorschriften van de sponsoring op de Spelen uit.
Behalve de exclusieve sponsors van de Spelen mag niemand in en rond Londen adverteren met de olympische logo’s en ringen. Bij Focus Formal Wear, een modezaak in Surbiton, vonden ze een originele manier om hun etalage toch een olympische ‘touch’ te geven.

De letters op het raam werden zodanig door elkaar gehusseld dat er geen ‘London 2012 Olympics’ meer staat, en de olympische ringen zijn vierkant gemaakt. De winkel ontving nog geen klacht, maar trok al wel veel bekijks.

Misschien kan die winkel zorgen voor een beetje sponsorgeld van de spelen in Pendrecht, of werkt het niet zo?

En wat te denken van Ypolmische Lespen nav Drechtpen 2210.