Volgend jaar Tour de France weer langs Pendrecht

Op zondag 5 juli 2015 precies 5 jaar na de Grand Départ vanaf Zuidplein trekt de Tour de France weer langs Pendrecht.
ROTTERDAM – Liefhebbers van de Tour de France kunnen volgend jaar hun hart ophalen. De toerrijders fietsen in 2015 dwars door Rotterdam heen. Burgemeester Aboutaleb en sportwethouder Adriaan Visser reageerden positief op het voorstel van organisator ASO om de tour door Rotterdam te laten rijden.

Schrijft Dichtbij van 22 juli 2014. En vervolgt met:

Burgemeester Aboutaleb: ‘We zijn heel blij met dit voorstel van de ASO. Dit is na de vele complimenten opnieuw een blijk van waardering voor de succesvolle Grand Départ in 2010. De route is veelbelovend. Rotterdam wordt weer op de kaart gezet als een prachtige stad die het bezoeken waard is.’

Route
De tour start volgend jaar in Utrecht en gaat via Rotterdam naar Zeeland. De route die de Tourdirectie voorstelt gaat via de Abram van Rijckevorselweg – Kralingseplein – Maasboulevard – Oostmolenwerf – Bgm.Van Walsumweg – Mariniersweg – Goudsesingel – Pompenburg – Hofplein – Coolsingel – Churchillplein – Schiedamsedijk – Erasmusbrug – Posthumalaan – Hillelaan – Maashaven – Brielselaan – Maastunnelplein – Dorpsweg – Groene Kruisweg – N492 (richting Zeeland). Bovendien is er een tussensprint in Rotterdam; over de exacte locatie wordt nog overlegd met de Tourorganisatie.

Rotterdam Topsport, nauw betrokken bij de organisatie van de Tourstart in 2010, gaat dit routevoorstel verder in kaart brengen met Politie Rotterdam-Rijnmond en de gemeente.

2010
In 2010 startte de Tour de France in Rotterdam. Toen kwamen er zo’n 865.000 mensen kijken naar de Grand Départ.

In 2010 probeerden bewoners van Pendrecht aandacht te trekken voor hun wijk door met Pendrecht is Goed Bezig tassen een groet neer te leggen langs het parcours.

Zullen ze dat volgend jaar weer gaan doen?