Voorlichting over Ouderenmishandeling voor Senioren

De bijeenkomst Ouderenmishandeling voor Senioren wordt georganiseerd door Pluspunt Anders Ouder Worden i.s.m. de GGD, Aafje en PIT010 op dinsdagmiddag 4 juni 2013 van 13:00 tot 15:00 uur in het Servicepunt Charlois Zuid Plein 1953 nr. 63 Rotterdam.
Uitnodiging:

4 juni 2013 Voorlichtingsbijeenkomst over Ouderenmishandeling voor senioren.

Bij ouderenmishandeling denkt u al snel aan lichamelijke mishandeling. De mishandeling kan gebeuren door personen van wie de oudere afhankelijk is in de persoonlijke of professionele sfeer. Het gaat daarnaast ook om psychische mishandeling, verwaarlozing, financiële uitbuiting, seksueel misbruik en/of schending van rechten. Deze verschillende soorten van ouderenmishandeling komen vaak naast elkaar voor.

Wanneer ouderen dit wordt aangedaan, denken ze vaak dat ze er weinig aan kunnen doen, of ze vergoelijken het. Ze doen al snel uitspraken als: ’Het is niet anders. Ik heb me er maar bij neergelegd. Wanneer ik hulp zoek zeggen ze straks nog dat ik dement ben. Ik ben niet gek of zo. Ze willen me in een bejaardentehuis stoppen, maar als ik daar ga wonen ga ik dood van verdriet. Straks verlies ik ook nog het contact met het enige kleinkind dat nog bij me op bezoek komt.

Vermoedt u ouderenmishandeling
bij iemand?

U kunt er iets aan doen!

Ouderenmishandeling is niet normaal. U realiseert zich dat er iets niet pluis is en u maakt zich zorgen. Het is belangrijk te weten dat ouderenmishandeling vaker voorkomt dan u denkt. Het is belangrijk te weten op welke signalen u kunt letten en met wie u contact op kunt nemen. In Rotterdam is een Team Ouderenmishandeling van de GGD werkzaam. Tijdens de bijeenkomst gaat Saskia Reinders van dit team in op de signalen en op wat u kunt doen als u vermoedt dat er sprake is van ouderenmishandeling. Reijnders vertelt ook over de werkwijze van het team.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Pluspunt Anders Ouder Worden i.s.m. de GGD, Aafje en PIT010.

Datum 4 juni 2013 dinsdagmiddag

van 13:00 tot 15:00 uur.

Adres: Servicepunt Charlois Zuid, PIT010, Plein 1953 nr. 63 Rotterdam

proramma:

13:00 uur Inloop
13:15 uur Welkom door Pluspunt
13:20 uur Inleiding met film door mevrouw Saskia Reinders van de GGD / Stedelijk Team Ouderenmishandeling
14:45 uur Vragen en gesprek met de zaal, afronding met een verhaal
15:00 uur Einde

De entree is gratis.

Informatie: Aafje Zuiderkroon Els Meijer 010 – 481 02 02 en Pluspunt 010 467 17 11