Welkom waterfestijn van de Zierikzeestraat en Ellemeethof

Het wordt mooi weer dit weekend, dus we gaan zaterdag het waterfestijn houden’, besloten Clement en Wilma Hoek uit de Zierikzeestraat met hun buren. Ze hadden een aanvraag gedaan bij Opzoomer Mee voor een soortgelijk festijn als vorig jaar. De datum hadden ze nog open gelaten. Het weer in Nederland heb je nou eenmaal niet in de hand.

De badjes, glijbanen en waterpistolen van vorig jaar waren er nog, dus zoveel voorbereidingen hoefden ze niet te treffen.

Misschien even nadenken over wat er extra zou kunnen.

Hun dochters zijn weg van de brassband, dus werd er contact gelegd met de leiding van de MUB. Die wilden graag, maar zitten altijd een beetje in hun maag met de vergunning aanvraag. Zo’n vergunning moet je weken vooraf aanvragen. Buurtagent, Theo Spronk wist raad. Ik zal de surveillanten informeren en als er dan klachten komen weten, die de mensen goed te informeren.

De MUB wilde meer, want alleen maar een kort startsein bij de Ellemeethof en de Zierikzeestraat is eigenlijk een beetje weinig om met de groep op stap te gaan. Kunnen we dan niet ook verder door de buurt. Oké, ook goed, horen anderen de Pendrechtse Brassband ook nog eens een keer.

De dochters van Wilma en Clement mochten als de eerste dirigenten voor het optreden van de band de maat slaan.

Tegelijkertijd begon ook het waterfestijn.

De brassband maakte vervolgens haar rondje door de buurt.

Op de gemeenschappelijke tuin van de Zierikzeestraat en de Ellemeethof bleef het nog heel lang heel gezellig onder de parasols en leuk, spannend en verfrissend voor de kinderen. Die hadden hun eigen zwembadattracties in de achtertuin.

Later kwam Francis Britt ook nog langs met haar tas met schmink spullen. Zij wordt ook altijd enthousiast van dergelijke activiteiten.

Een geweldig kinderfeest in de Zierikzeebuurt.