Wethouder en bewoner slaan eerste paal De Oevers

Gisteren (vrijdag) werd de eerste officiële paal van nieuwbouwproject De Oevers geslagen. Op de hoek Yersekestraat/Ovezandepad stond een feesttent klaar. Eerst werd er een puzzelstukje gelegd in de plattegrond van De Tuin op het Zuiden. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling) en bewoner Niels Snoep sloegen de paal de grond in terwijl confetti de lucht in geschoten werd. Met champagne werd een toast uitgebracht en Dennis Lausberg van Woonstad Rotterdam wenste De Oevers een behouden vaart toe. Ronald Tol was aanwezig als voorzitter van de gebiedscommissie Charlois maar heeft zelf ook wooncarrière in De Tuin op het Zuiden gemaakt.

Nieuwe bewoners
Alle aanwezige kopers hadden tijdens de feestelijke gebeurtenis een bouwnummer op hun borst. Niels is één van hen en verwacht er in de zomer van 2016 te gaan wonen. Hij en zijn partner hadden nummer 112, maar hij denkt dat zijn adres in de Yersekestraat een huisnummer ergens in de 30 wordt. Zijn huis krijgt een extra uitbouwtje, zit op een hoek en krijgt daarvoor ook twee extra palen.

De Tuin op het Zuiden
De Ossenissebuurt heeft de afgelopen jaren een grootschalige herstructurering ondergaan. Deze begon in 2008. Circa dertien portiekflats en nog een aantal eengezinswoningen werden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw. Onder de noemer De Tuin op het Zuiden realiseerde Woonstad Rotterdam er nieuwe woningen in zowel de huur- als koopsector. De deelgebieden kregen diverse namen en met de bouw van het laatste, De Oevers, is nu een start gemaakt.

De eerste officiële paal gisteren was ook meteen de laatste van De Tuin op het Zuiden. Het slaan van de paal was overigens een bijzonder moment voor Dennis Lausberg. Dit was zijn laatste festijn als directeur Zuid van Woonstad Rotterdam. Hij blijft wel bij de woningcorporatie, maar wordt nu Hoofd Vastgoed en Ontwikkeling.