Wijktijgers van de Kinderfaculteit brengen Pendrecht in beeld

Kinderen van de Kinderfaculteit brengen Pendrecht in Beeld en leren tegelijkertijd van alles over hun wijk. De ´ne groep maakt videobeelden en de andere een magazine.
De muziekruimte in de Kinderfaculteit spreekt direct al tot de verbeelding. Het katheder wordt gebruikt om met je vinger omhoog iets heel belangrijks te zeggen. Och bin ein Berliner, bijvoorbeeld.

De docente maakt met de kinderen een plan om Pendrecht in beeld te brengen met videofilms. Meneer hoe oud bent u? Nou zegt Rieks ik ben 67. Oh en en hebt u de watersnoodramp meegemaakt?

Jazeker, niet als bewoner van Zeeland, maar mijn vader was binnenvaartschipper en …..

Oh dan willen we graag een interview met u volgende week. Bent u dan hier? En kunt u uw verhaal dan voor de camera vertellen.

Buiten is Maurice Oosthoek bezig om met 4 aanstaande journalisten en een fototoestel een begin te maken aan de tweede uitgave van de Wijktijgers van Pendrecht.

Heel plastisch wordt in beeld gebracht wat je met zo’n gedenkteken op Plein 1953 kunt doen. Je kunt erop gaan staan als Jezus op die berg bij Rio de Janeiro, maar ook een droge plek bereiken als het water inderdaad over de dijken stroomt.

Hier komen vast mooie films en een mooi magazine uit voort. En ……

niet alleen de kids leren op de Kinderfaculteit. Hun lezers en kijkers worden er ook wijzer van.