Winkelgedeelte van Krabbendijkestraat wordt blauwe zone

Binnenkort heeft u het ook in Pendrecht nodig: de parkeerschijf. Om de parkeerdruk in het winkelgedeelte van de Krabbendijkestraat te verminderen komt er een parkeerschijfzone, in de volksmond ook bekend als blauwe zone.

Een parkeerschijfzone wordt met borden aangegeven waarop staat op welke dagen en tijden de parkeerschijf gebruikt moet worden, alsmede de maximale parkeertijd. Dit kan namelijk per locatie verschillen, in de Krabbendijkestraat zal de parkeerschijfzone gaan gelden van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en is de maximale parkeertijd een uur.
Om misverstanden te voorkomen: een parkeerschijfzone is heel wat anders dan betaald parkeren. Het parkeren blijft gratis, alleen de tijd wordt beperkt.

De winkeliers en de bewoners in de directe omgeving zijn per brief geïnformeerd over de invoering van de blauwe zone. De zone in Pendrecht komt zoals aangegeven in de Krabbendijkestraat, om precies te zijn: tussen de Slinge en de Krabbendijkehof. De deelgemeente Charlois organiseert op dinsdag 22 november twee inloopmomenten voor informatie en vragen. Dit vindt plaats in het deelgemeentekantoor, ingang aan de kant van de Gooilandsingel. De tijden van de inloopmomenten zijn 10.00 – 12.00 uur en 18.00 – 20.30 uur.