Wonen bij je vrienden, logisch in Duiveland, toch?

Toeval is logisch, zei Johan Cruijff. Pieter Winsemius, geen onbekende van de Pendrecht Universiteit, maakt een boek onder die titel dat in juni uit zal komen. Is toeval ook logisch in Duiveland.
Mevrouw Hoogenboezem woont in de Dreischorstraat in een flat die zijn langste tijd gehad heeft. Haar beste vriendin woont niet ver bij haar vandaan in de Zierikzeestraat in de flat Duiveland.

Binnenkort begin februari wonen ze vlakbij elkaar.

Toeval is logisch, zou je Johan Cruijff bina nazeggen. De goede voetballer staat immers op de juiste plek. De plek waar de bal hoort te komen en dat de bal daar komt hoort tenslotte ook. Pieter Winsemius is een boek aan het schrijven onder die titel. En gaf aan de wat wonderlijke uitspraak van de beste voetballer, die Nederland ooit gehad heeft uitleg. Zijn boek gaat overigens vast niet alleen over die voetballer, maar over veel meer. Zoals over de fascinatie van Winsemius over wijken als Pendrecht.

Zouden goede buren ook op de plek terechtkomen waar ze op hun plek zijn? Zou dat ook in het boek van Winsemius komen?

Mevrouw Hoogenboezem werd alvast hartelijk verwelkomd op de nieuwjaarsbijeenkomst in de hal van de flat Duiveland afgelopen vrijdag. Kijk maar ze zit genoeglijk tussen haar vriendin in. Samen genieten ze van het gebak van Ed en Nel van Poppelen ter gelegenheid van hun 60 jarig huwelijk.

Toeval is logisch, toch?