Youssef zat de dag na de presentatie toch bij het Servicepunt

Zijn naam werd in het vorige bericht wel genoemd, als een van de studenten, die hun praktijkervaring opdeden bij Vitaal Pendrecht in het Servicepunt van dezelfde wijk.

Hij was om de een of andere reden niet bij de presentatie. Had voor een andere weg gekozen wat zijn studie betreft. Ondanks dat was hij wel dinsdag 22 juni precies om 10:00 uur present om mensen te helpen.

Hij en de andere studenten blijven de komende tijd present.

Bravo! Dat is een mentaliteit, die echt past bij Vitaal Pendrecht, toch?

En eh …… In het vorige bericht werd de vraag gesteld, waar staat “differentiatieminor ‘rechtswinkel'” voor? Dat is eigenlijk heel simpel. De studenten kunnen kiezen voor een bepaalde richting = differentiatie en daar is die ‘rechtswinkel’ dan weer een onderdeel van = minor.

Op de site van INHolland is dat allemaal duidelijk te zien. Zo’n opleiding zit vol met richtingen, die je kunt kiezen en alles krijgt Engelse termen mee, zoals ‘major’ en ‘minor’.

Voor de mensen die hulp krijgen van de studenten helemaal niet belangrijk, maar voor hen deste meer. Het gaat tenslotte om hun toekomst. En Youssef en zijn medestudenten hebben veel te danken aan de mensen uit de wijk en een heel leerzame periode achter de rug.