Directeur Opdam gaat met de VUT

In 1970 begon Bert Opdam op de Malcomesiusschool als onderwijzer. De protestants christelijke school was gevestigd in wat nu De Koppeling heet. Aan de Sommelsdijkstraat iets verderop stond Jong Pendrecht, een openbare school en aan de andere kant van de school naast de rooms katholieke kerk stond de Onze Lieve Vrouwe van Lourdes school.

Een strook in Pendrecht met drie basisscholen, waar het gros van de kinderen uit de wijk onderwijs genoten.

In 1985 gingen de Malcomesiusschool en de OLvLschool een fusie aan en werden de combinatieschool De Hoeksteen. Het schoolgebouw van die combinatie werd het pand van de Onze Lieve Vrouwe van Lourdesschool. Van die school werd Bert Opdam directeur. Een directeur die naast de ouders staat.
Op het onderste fotootje wordt dat mooi uitgebeeld. Bert Opdam naast Nurcan Karacaoglan, die voor een gesprekje met een van de onderwijzers toevallig op school was. Op de achtergrond de vlag van hun school, De Hoeksteen. Helaas door het tegenlicht niet zo goed zichtbaar.
Bert Opdam, is een directeur, die de ouders en de kinderen kent en op een degelijke, professionele manier leiding geeft aan het team van leerkrachten.

De school maakte naam als de plek waar gewerkt werd aan sociale competenties. Naast het verwerven van kennis worden de kinderen op school ook wegwijs gemaakt hoe zich te gedragen in de samenleving. Zelfs de minister van onderwijs van een aantal jaren geleden, Maria van der Hoeven, werd duidelijk gemaakt hoe dat in zijn werk ging.

Na 40 jaar gaat Bert Opdam met de VUT. Afgelopen zaterdag 19 juni verraste zijn team hem met een speciale afscheidsreceptie.
Woensdag 30 juni worden de ouders en de partners in de wijk in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen van meester Bert Opdam.
Die ceremonie begint om kwart voor een.

Bert en zijn vrouw zijn fervente zweefvliegers en zullen de komende tijd veel in het luchtruim te vinden zijn. Bijvoorbeeld in januari, februari, volgend jaar kun je hen zien in het luchtruim van Nieuw Zeeland. Daar kijkt de scheidende directeur nu al met zichtbaar plezier naar uit. En dat wordt hem door velen in Pendrecht van harte gegund.