Afscheid nemen van Marlon Brown

Donderdagmorgen om 11:30 uur begon het afscheid nemen van Marlon Brown. Na de dienst werd zijn lichaam vervoerd naar zijn laatste rustplaats in Den Haag.
Zijn zus, broer en nichtjes namen de condoleances in ontvangst. Veel mensen uit de kleurrijke levensloop van Marlon Brown kwamen langs om hem een laatste groet te brengen.

Koos en Carla Heusdens gingen naar de kerk samen met allerlei bewoners uit de wijk. Zij zullen hun wijkgenoot blijven herinneren als de man met de bontjas. Carla was actief in de bewonersorganisatie. Die zat aan de Herkingenstraat in de buurt van de Stellendamstraat, waar Marlon woonde todat hij naar de Ostreaflat in de Sommelsdijkstraat verhuisde. Hij kwam vaak langs en dan werd het altijd iets speciaals.

Pastor Bert van Tol, die de afscheidsdienst leidde, sprak over een uitvaartsfeest. De stoa, die de pastor omhad, was door Marlon gemaakt. Hij maakte hem voor Joop Visser, een andere pastor verbonden aan de Onze Lieve Vrouwe van Lourdes parochie. De parochie waar Marlon toe behoorde en een graag geziene deelnemer aan de diensten was.

Marlon was een kleurrijk man. Een showman. Niet alleen omdat ie van Antilliaanse komaf was, maar ook omdat hij een artiest was, verpleegkundige en ook kleermaker. Hij maakte menige jurk voor meisjes uit de familie of van bekenden, die eerste communie gingen doen.

Hij begon met een aantal anderen in Utrecht met het zomercarnaval. Toen het daar moeilijk bleek om alles voor elkaar te krijgen, verplaatsten zij dat carnaval naar Rotterdam. Daar groeide het uit tot één van de topevenementen van de stad.

Op het programmaboekje stond dan ook een foto van hem gemaakt tijdens één van die zomercarnavalsoptochten in Rotterdam.

Met de tekst:

Een bijzonder zonnig persoon.

Samuel Jameson Brown

Marlon

* Aruba, 21 september 1938

+ Rotterdam, 11 september 2011