Baby eendjes gered

Een mooi bericht op deze Goede Vrijdag! De Rotterdamse Cynthia en haar vriend Berry uit Zwijndrecht waren vanmiddag druk in de weer om baby eendjes te redden aan de Kerkwervesingel. En met succes!

Het stel zag vanmiddag aan de singel een dode eend liggen. Verderop in het water richting de Slinge dobberden drie kleine eendjes moederziel alleen rond. Het stel twijfelde geen moment en kwam in actie. Dat Berry koikarpervisser is en veel visspullen in de auto heeft liggen, dat kwam vanmiddag heel goed uit. Met een groot net in de aanslag en met Cynthia aan de andere kant om de zwanen af te leiden en de eendjes in de goede richting te sturen met brood, stond het stel na zo´n tien minuten met drie kleine eendjes aan de kant. “Ik ben een grote dierenvriend en kan deze eendjes niet aan hun lot overlaten,” aldus Berry.

De eendjes zijn afgezet bij opvangcentrum Karel Schot aan het Afrikaanderplein. Wat er uiteindelijk met moedergans is gebeurd, dat blijft gissen. Berry: “De kans is groot dat ze is gegrepen door een kat gezien alle haren die ernaast liggen, maar ze kan ook aangereden zijn en vervolgens op het gras zijn gelegd.” Met de eendjes gaat het nu gelukkig helemaal goed komen dankzij Cynthia en Berry!