BIJenmiddag op kinderboerdrij de Molenwei

Op woensdagmiddag 29 juni van 13:30 tot 15:30 uur wordt er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een gezellige bijenmiddag georganiseerd op de kinderboerderij de Molenwei.
Bijenmiddag op kinderboerderij de Molenwei.
Een BIJzondere gezellige middag waar de honingbij centraal staat.

Op woensdagmiddag 29 juni van 13:30 tot 15:30 uur wordt er voor kinderen van 6 t/m 12 jaar een gezellige bijenmiddag georganiseerd.

De honingbij laat met zijn geel/bruin gestreepte jasje menig mens in paniek op de vlucht slaan. Onnodig, want bijen zijn van nature vriendelijke insecten die alleen steken als ze in uiterste nood verkeren. Bijen zijn ook nog eens heel nuttig! Zonder bijen zouden veel planten en bloemen het niet overleven omdat zij namelijk voor de bestuiving zorgen. Ook maken bijen heerlijke honing en vette bijenwas die wij gebruiken voor producten als crèmes en kaarsen.

Tijdens de bijenmiddag kunnen de kinderen op een leuke wijze kennis maken met dit bijzondere insect. In een observatiekast kunnen kinderen een echt bijenvolk zien. Ook kunnen de kinderen een bloem of bij laten schminken, honing proeven, een waskaarsje maken enz.

Het team van de Molenwei hoopt op een BIJzondere gezellige Bijenmiddag.

Alle activiteiten zijn gratis

De kinderboerderij is goed te bereiken met openbaar vervoer: tramlijn 2 en bus 76. Parkeergelegenheid: een ruime parkeerplaats voor sporthal de Wielewaal.

Kinderboerderij de Molenwei
Brammertstraat 10
Tel: 010- 428 00 80
Email: kbmolenwei@senr.rotterdam.nl