Brand in de Papendrechtstraat

Het werd heel druk in de Papendrechtstraat zaterdagavond 10 oktober rond acht uur. De woning van de familie Malik stond in de brand. De brandweer en de politie was er snel. Een hele reeks van materieel kwam de straat in en snel werd de toegang tot de Papendrechtstraat vanaf de Melissantstraat afgesloten met het bekende rood-witte politielint. De dochter van mevrouw Malik kwam de straat in rennen en was bang dat haar moeder nog binnen was.
Zij belde haar snel op aanraden van politieman, die haar opving. Het toestel werd opgenomen en gelukkig! Haar moeder stond een paar meter verder op met een andere politieagent en brandweermensen de schade op te nemen.
De Papendrechtstraat, Melissantstraat en Sliedrechtstraat stond vol met toeschouwers. Vakkundig op afstand gehouden door de politie en brandweermannen.

Mevrouw Malik werd eerst in een politieauto ondervraagd en later in een ambulance, die ook was opgeroepen, onderzocht.
Voor alle zekerheid is ze naar een ziekenhuis gebracht om onderzocht te worden.

Haar woning brandde helemaal uit en haar buren kregen de stuipen op hun lijf. Met weinig kleding aan stonden ze buiten. Omstanders gaven hen kleren en stelden hun kinderen op hun gemak.
Gelukkig konden zij na het blussen hun huis weer in en had de brand niet hun woning aangetast. Zo’n brand is vreselijk, maar het is ook mooi om te zien hoe de bewoners en hulpverleners met elkaar snel op een dergelijke situatie weten te reageren en elkaar steunen.