Computerles in het Pendrecht Museum

Wim Verhoef, ooit systeembeheerder op het Albeda College, runt samen met zijn vrouw Anja en dochter Sanne de onderneming Metis CES (Metis is een slimme Griekse godin en CES staat voor Computer Educatie en Services). Het is een Pendrechts familiebedrijf want Wim en Anja wonen sinds enkele jaren in de Zuiderkroon.

Eén van de activiteiten van Metis CES zijn de computerlessen in het Pendrecht Museum op dinsdagavond en vrijdag (foto: voorbereiding van een les). De doelgroepen zijn 50-plussers en senioren, wat niet betekent dat anderen niet welkom zijn. Twee belangrijke kenmerken van de cursussen zijn laagdrempelig en kleinschalig, een lesgroep bestaat uit maximaal 4 deelnemers. Eenvoud, duidelijke uitleg en persoonlijke aandacht staan hoog in het vaandel.

Een cursusblok bestaat uit 6 lessen van anderhalf uur en er zijn drie niveaus. Niveau 1 is Introductie (voor wie een computer iets nieuws is) en is voornamelijk oriënterend, niveau 2 is Vervolg (o.a. wat is een bestand, hoe werkt de Verkenner) en niveau 3 is Vervolg Plus waarbij programma’s worden besproken. Het lesmateriaal wordt overigens door Metis CES zelf ontwikkeld.

De lessen worden sinds het voorjaar van 2009 gegeven in het Pendrecht Museum, een huiselijke omgeving waarin de cursisten zich prettig voelen. Door de grote belangstelling (er is een wachtlijst!) is Wim op zoek naar een eigen ruimte zodat het aantal lessen uitgebreid kan worden, een optie is een op dit moment leegstaande kiosk aan de Zijpe.
Kijk voor meer informatie over Metis CES op www.metis-ces.nl. Via die website kan men zich ook aanmelden voor één van de cursussen.

(bron: weblog Mario Bosch)