De Halsterenstraat ging naar Bobbejaanland

77 bewoners in 1 bus. 5 babies, dus dat maakte 72 kaartjes. De helft werd door Hallmark betaald. Sponsors deden ook een duit in het zakje. En alles was perfect geregeld voor een dagje Bobbejaanland.
Het kost de Opzoomergroep behoorlijk wat hoofdbrekens, maar het wordt altijd iets bijzonders. De Halsterenstraat ging al een aantal keren naar De Efteling, naar het Dolfinarium, naar de Beekse Bergen en ook naar Ouwehandsdierenpark.

Deze keer leek de groep Bobbejaanland wel wat. Lijkt ver, helemaal in België, maar dat valt eigenlijk best mee. Een bus doet er anderhalf uur over. 9 uur vertrekken en 17:00 uur weer terug, betekend toch zesenhalfuur plezier in een leuk en uitdagend attractiepark. Veel dingen met water, maar ook dingen als de Typhoon en de Sledgehammer die je zenuwen flink op de proef stellen. Niet iedereen durft daar in.

Het werd een kwartiertje later en dat betekende ook een kwartiertje later terug, dus alles liep precies op tijd. En aan van alles was gedacht. Sjannie de Mooij had allerlei sponsors benaderd. Albert Heijn, Woonstad Rotterdam, de huisbaas van de bewoners van de straat, de ING, de ETOS, TOS en de deelgemeente, allemaal deden ze mee. In een ander artikel blijkt dat ook Hallmark een sponsor was.

Chauffeur Henk van Ringelberg, geen onbekende voor de straat, hielp bij het inpakken en opbergen van alle buggy’s en andere spullen die echt mee moesten. 77 reizigers in totaal. Er was op 80 gerekend, maar er waren een paar afzeggingen. Zo gaat dat …….

Op weg naar België erden allerlei zaken besproken en een enquête uitgedeeld. De straat wil graag alle emailadressen verzamelen en denkt er aan op internet te gaan. Het zou niet de eerste straat zijn. Ook werden de afspraken in de straat nog even opgefrist en kwamen andere zaken uit de wijk aan de orde. De volgende activiteiten werden aangekondigd en uitgezocht werd hoeveel talen er eigenlijk wel in de straat gesproken worden. Dat blijken er 12 te zijn.

In Bobbejaanland was iedereen vrij om in de attracties te gaan die je wilde. En sommigen deden echt alles.

Er waren twee gezamenlijke zaken, de lunch en aan het eind samen een patatje eten.

Bij die lunch kreeg iedereen een tasje met daarin een flesje water (gemeentepils stond er op het etiket) , snoep, en nog veel meer van AH. Allemaal netjes ingepakt.

De distributie van die spullen vroeg veel ook de nodige organisatie, maar daar is ervaring mee en dat liep zoals iedere keer gesmeerd. Servi, Mildiane, Habib, Bien en Sjannie zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld en de bewoners in de straat oefenden gelijk hoe het allemaal beter kan.

Na het uitstappen uit de bus nog snel even op de groepsfoto, want dat is leuk voor de sponsors. Het werd al een beetje donken, maar toch.

Niet iedereen die meeging staat overigens op de kiek, want als je eenmaal in de straat bent lokken allerlei andere zaken, maar de foto geeft een aardig beeld van wie er in de straat woont en meeging naar Bobbejaanland.

De straat is klaar voor Halloween aan het eind van de maand.