De kunst valt in de smaak

De ceremonie in het kantoor van Woonstad Rotterdam begon nadat wethouder Antoinette Laan arriveerde.

Peter Hakkoer en Caro van der Pluijm, de mensen die op de achtergrond zorgdroegen voor de voortgang van het bijzondere kunstproject Raamvertellingen 2 en de wethouder volgen aandachtig de presentatie.

De eerste die door Walter Bart werd geïnterviewd was Dennis Lausberg, regiodirecteur Zuid van Woonstad Rotterdam. Dennis had aanvankelijk weinig vertrouwen in het slagen van het project. ‘Een kunstwerk doe je niet twee keer!’, maar daar had met name Peter Hakkoer andere ideeën over. Achteraf gezien is Dennis hem daar heel dankbaar voor.

Eén van de bewoners van De Stroken is het daar helemaal mee eens. José zegt ook namens zijn buren dat ze het heel mooi vinden om dagelijks op deze manier met de geschiedenis van de wijk geconfronteerd te worden.

In het portiek waar de kunst later ook van binnenuit bekeken kon worden, sloot een andere bewoner zich bij het feestgezelschap aan. Ook hij was enthousiast over de kunst, maar had vervolgens wel een aantal kanttekeningen bij de woningen op zich. De nieuwe bouwmethoden en het samenvoegen ten spijt, vond hij het nog steeds allemaal wel gehorige woningen. Iemand onder zijn gehoor zei tegen hem: “Maar het is in ieder geval wel van 8 naar 4 gezinnen teruggebracht.

Of dat helpt?

Het zegt wel wat over hoe de woonwensen in de loop der jaren veranderd zijn en dat de portiekflat niet voor niets uit het beeld verdwijnen.