De Tour waart nog steeds door Pendrecht

De Tour de Fance heeft België al doorkuist en ook de kasseien verzwolgen. Allemaal niet zonder kleerscheuren. Maar toch. De Alpen staan al op het menu.

In Pendrecht is met het rennersveld nog niet vergeten.

Op de wandeling door Pendrecht met de groep bezoekers uit Dortmund en vertegenwoordigers van de Raad van Advies van Pact op Zuid viel niet alleen het oog op de oranjegekte in de wijk, maar er zijn zo waar ook nog resten van Le Grand Départ waar te nemen.

In de Sint Maartensdijkstraat stapt een amateurwielrenner op zijn racefiets en kijkt een beetje verwonderd naar de belangstelling voor zijn wijk. Maar toch, zoals een echte renner betaamt, is de blik gericht op de weg voor hem.

Verderop in Dreischorstraat ontwaren de wandelaars nog iets leuks uit de tijd van nog maar een week terug. De auto van Le Grand Départ met daarop 3 fietsen een witte te midden van een rode en een blauwe. Geen oranje, maar de driekleur, in het Frans La Tricolore, binden Frankrijk en Nederland ook. Oranje trouwens ook, maar dat is weer een heel ander verhaal en ver in het verleden. Daar weten ze in Orange dichtbij de Mont Ventoux allang niks meer van.