Een erehaag voor wijkagent Han Adema

Vorige week nam Han Adema, wijkagent van Pendrecht-Zuid, al afscheid van de wijk omdat hij na bijna 42 dienstjaren met pensioen gaat. Dat gebeurde in kleine kring in de Kinderfaculteit waarbij het Pendrecht Theater een toneelstukje speelde.

Natuurlijk vond er ook nog een officieel afscheid plaats op het politiebureau. Dat was afgelopen donderdag en gebeurde met een erehaag. Op de Slinge werd hij verrast en opgehaald door een oude Chevrolet C10. Deze bracht hem naar bureau Zuidplein waar een erehaag van collega’s hem opwachtte. In de kantine was er een feestje met koffie en taart.

Han liet na afloop nog even weten wat hij ervan vond:

‘Gistermiddag (donderdag 17/9) afscheid genomen van de actieve dienst. Dacht het met wat collega’s van de lopende dienst met een bakkie koffie en gebak af te sluiten na bijna 42 jaar. Word ik opgehaald in een oude Chevrolet C10 met chauffeuse vanaf de Slinge. Komen wij achter de poort van Zuidplein binnen, staan daar wel 60-80 collega’s links en rechts en gaan staan klappen voor mij, voor mij!!! Kippenvel, een meter dik, nooit gedacht en echt ge-wel-dig, man wat een emotioneel moment.

En dan boven een volle kantine, te weinig zitplaatsen, veel collega’s die ik in tijden niet heb gezien, netwerkpartners, ongelooflijk. Vechten tegen de tranen, fantastisch, wel een geweldige collega’s – ontzettend bedankt, ga ik nooit meer vergeten. En cadeaus te over, waar heb ik dat aan verdiend?? Zou bijna bijtekenen maar dat toch maar niet.’

De politie zal zijn gewaardeerde collega gaan missen maar gunt hem uiteraard ook zijn meer dan welverdiende pensioen. Han, bedankt voor je inzet voor onze wijk!

Bron foto’s: Politie Charlois