En in die tussentijd knapt het Turks Huis verder op

Zaterdag is de iftar-maaltijd en het is de vraag of alles voor die tijd rond is, maar toch het Turks Huis in Pendrecht knapt verder op.
Het is ramadan en dan gaat alles voor de moslims een beetje kalmer aan. De aandacht gaat uit naar andere zaken dan de dagelijkse race tegen de klok. Vasten gebeurt tenslotte ook om te ervaren wat het is arm te zijn.

Maar toch …..

Zaterdagavond is de iftar maaltijd van de vereniging Turks Huis in Pendrecht. De verwachtingen zijn hooggespannen. Er komt een partytent, want niet iedereen kan in het gebouwtje.

Eigenlijk wilden zij van het Turks Huis dat alle onkruid van het pleintje was en nog liever dat er nieuwe tegels gelegd zouden zijn. Dat zit er echter allemaal niet in. De plantenbakken van de Middelburgt waren ook een leuk idee, maar het stond allemaal voor geen meter.
Ze zijn nu uit elkaar gehaald en er wordt een strook tuin langs de rand van het pleintje gelegd. De turf uit de bakken wordt vermengd met tuinaarde en dan kunnen er verder mooi planten en misschien zelfs boompjes in.

Er is ook een schuurtje op komst via Woonstad Rotterdam. Daar kunnen dan de overtallige tafels en stoelen in. Want die worden er zo achter het gebouwtje onder het afdakje ook niet beter op.

En tegen dat onkruid is in deze natte tijd geen kruid gewassen, maar toch ook dat is behandeld en gaat er aan geloven.

Nu zorgen dat het zaterdagavond een mooie avond wordt.