En wat heeft 2014 in petto?

Mario Bosch blikte aan het eind van zijn presentatie al een beetje vooruit in 2014. Dat gebeurde op de bijeenkomst nog verder. Presentator Gerard Smulders zag Ed Goverde in de zaal en vroeg hem naar voren. Ed is voorzitter van de deelgemeente Charlois, maar ook geboren en getogen Pendrechtenaar. Gerard was vroeger van Pendrecht 7 en Ed was lid van de speeltuinvereniging 2/3 aan de Herkingenstraat. Zelfde wijk, maar een wereld van verschil.

De deelgemeenten houden dit jaar op te bestaan en een nieuw fenomeen zal het licht gaan zien: de gebiedscommissie. Ed Goverde zal zich daar niet verkiesbaar voor stellen. Hij heeft wel een plaats op de lijst voor de gemeenteraad en wel nummer 14 op de lijst van de PvdA. Ook Alaattin Erdal zat in de zaal en hij is nu portefeuillehouder en collega van Ed Goverde. Alaatttin staat kandidaat voor het Europese parlement en wel voor een andere partij: het CDA. Hij hoopt op dat front Charloise zaken naar voren te kunnen gaan brengen in het komende jaar.

Voor de gebiedscommissie zal Roger Huys zich kandidaat stellen met de lijst Blanco en met zijn eieen naam erbij. Hij wil zich niet politiek binden, maar wil zich sterk maken voor een aantal punten die hij vooral hoort in zijn omgeving in Zuidwijk en Pendrecht.

Gerard vroeg ook Nico van Noorloos naar voren. Nico vertelde over de pogingen die er ook het komende jaar gedaan worden om de Verenigingen van Eigenaren tot meer activiteit aan te sporen. Nico wordt ook actief ion de Kinderfaculteit. Hij werkt bij de ECT en is begaan met de natuur en wil beide passies ook overbrengen op de Pendrechtse jeugd.

Gerard vroeg ook aan middenstandsdeskundige en bewoner van eerste uur van Pendrecht Coen Veldhoen wat hij vond van de nieuwe supermarkt op Plein 1953. Coen moet het allemaal nog zien. Hij heeft zo zijn opvattingen over de middenstand van Pendrecht, maar hoopt dat de nieuwe Dirk een trekker gaat worden.

Tussen de bedrijven door was er een stuk muziek van Armando Monsanto, die de Sliedrechtsraat, de Kinderfaculteit, de Pendrecht Universiteit en Pendrechts toekomst in het algemeen bezong. Armando probeerde ook het publiek tot zingen aan te zetten. Maar misschien was de afstand van hem tussen de beide preekstoelen en het publiek net even iets te groot.

Tot slot was er gezelligheid in de recreatieruimte van de Open Hofkerk met hapjes van één van de aardigste ondernemers in de wijk: Pak Kai de Chinees van de Zijpe.

Er werd ook nog even doorgepraat over de spontane politieke bijdragen aan de avond. Met name Leo Smits van de SP pleitte voor een extra bijeenkomst van de Pendrecht Universiteit over de komende verkiezingen voor zowel de gemeenteraad als de gebiedscommissies.

Wie weet komt het daar nog van.