Etta kreeg veel schoudersklopjes

Let allemaal een beetje op Etta, was de oproep van Sjannie de Mooij, vrijdag aan het eind van de middag was ze nog het slachtoffer van een ‘tasjesroof’ op de Tiengemetensingel, maar ze wilde het uitje naar Bobbejaanland niet missen.
Etta was op weg naar huis en kwam van de Plusmarkt op Plein 1953. Op de Tiengemetensingel pakte iemand haar van achteren beet en wilde haar haar tas afnemen. Die had ze zo stevig vast dat het hem niet lukte die mee te nemen.

Etta zette het op een schreeuwen.

Haar belager greep vervolgens haar kettingen en die is ze wel kwijt. Het hakte er flink bij haar in, al is dat zo op bijgaand fotootje niet te zien. Haar dochter hield haar de hele dag uit naar Bobbejaanland in de gaten en ook haar kleindochters bleven bij oma.

Ze wilde absoluut mee naar Bobbejaanland met de Halsterenstraat. Voor haar kleinkinderen en dochter wilde ze het plezier niet bederven.

‘Je hebt toch wel aangifte gedaan, hè?’, vroegen haar reisgenoten haar. Dat had ze nog niet gedaan. Ze gaat het nog wel doen, maar had op het moment even teveel zaken aan haar hoofd. Ze zal binnenkort operaties ondergaan, had zich verheugd op het uitje en dan ook nog een lange tijd op het politiebureau zitten?

Dat vond ze even teveel.

Haar buren leven met haar mee. Ze kreeg veel schouderklopjes in de bus en in het attractiepark in Lichtaart.