Hans van Kerkhof opent Vissenkommen

Trots zwaait hij met de heggenschaar, nadat hij een papieren deur heeft opengeknipt. Een artistieke decorateur had de oorspronkelijke deuropening in karton en papier nagebootst. Hans van Kerkhof woont al sinds jaar en dag in de paalwoningen. Het complex bestond uit 5 portiekflats. Door de typische bouw op palen en openingen in de onderbouw naar de portieken toe, kregen ze al gauw de term paalwoningen mee. Als renovatiecomplex werd de naam veranderd in Vissenkommen, omdat de vooruitgeschoven ramen aan de Slingekant doen denken aan een aquarium. Eén portiekflat legde het loodje. Aan de Sommelsdijkstraat verrees de Ostreaflat ervoor in de plaats. De andere vier werden netjes opgeknapt.
Hans van Kerkho is één van de weinig overgebleven huurders. De overige woningen worden verkocht. Er is veel belangstelling voor de koopwoningen. Ze zijn geschikt voor starters en tweeverdieners. En zorgen voor meer koopwoningen in Pendrecht.
In een feesttent op het terrein naast de flat aan de Dirkslandstraat werd een heel programma opgevoerd met Hans van Kerkhof als middelpunt. Veel oud-bewoners waren op het feest afgekomen. Ook de Nieuwe Unie was vanuit alle lagen vertegenwoordigd. Het gebeurt tenslotte niet dagelijks dat een woningbouwcorporatie zijn huurwoningen te koop aan biedt.