Hij hangt! De kerstboom aan de Kortgeneflat!

De flat aan de Kortgenestraat is weer prachtig verlicht met de alom bekende kerstboom. De traditionele, gigantische kerstverlichting is dit jaar vroeger ontstoken. Buurtbewoners begonnen er inmiddels al om te vragen en aangezien veel mensen dit jaar vroeger in de kerststemming zijn, is de kerstboom nu alvast te zien.

Met de verlichting aan de Kortgeneflat is de feestmaand december bijna begonnen en maakt Pendrecht zich klaar voor de feestdagen. De traditionele kerstboom hangt er al sinds 2014. Vanwege technische problemen heeft het lichtsnoer er een aantal jaren niet gehangen, maar sinds 2019 hangt hij er gelukkig weer. Ieder jaar heeft de boom een iets andere vorm.

De kerstboom aan de Kortgeneflat is waarschijnlijk de grootste kerstboom van Rotterdam. Hij is al vanaf grote afstand zichtbaar vanaf de Slinge richting de Groene Kruisweg.

Dat hebben we eigenlijk te danken aan Lotte Stam-Beese (de stedenbouwkundige die Pendrecht heeft ontworpen) die de Kortgeneflat bewust haaks op de Slinge heeft geprojecteerd als westelijke afsluiting van de weg. Daardoor moest de Slinge in een bocht langs de flat lopen. Dit is bijzonder in een wijk waar nagenoeg alle straten haaks op elkaar staan (bron: mario-bosch.nl).

De kerstboom is gerealiseerd met geld van Opzoomer Mee. Het is aangevraagd door Jan Dubbeld.

De foto is genomen door Martin Green, via De Havenloods.