Mimount Hammouche in Charlois Magazine

In het hersftnummer van het Charlois Magazine staat een artikel over Mimount Hammouche en haar kijk op Pendrecht. Zij woont er nu 5 jaar en vindt het de leukste wijk waar zij tot nog toe woonde in Rotterdam. En ze heeft ook nog wensen.
Emile Hilgers portretteerde Mimount Hammouche en Dob Fotoservice leverde bijgaande foto’s voor Charlois Magazine herfsteditie 2011.

Mimount is actief in de wijk voor de jeugd en de saamhorigheid in Pendrecht.

Vijf jaar geleden kwam ze in Pendrecht wonen. Ze kocht er met haar man Abdelaziz en haar kinderen, Badr, Ilham en Mounir een huis. Daarvoor woonde ze op Katendrecht en Bloemhof, maar Pendrecht is dan toch verreweg de leukste wijk voor haar. Dat komt door wat je in de wijk kunt doen en de manier waarop mensen met elkaar omgaan.

In het begin vond ze het een beetje saai, maar toen ze eenmaal doorhad wat er in de wijk te doen was en betrokken raakte bij het opbouwwerk, Opzoomeren, Thuis Op Straat en de avonturentuin Stellenbos raakte ze helemaal in voor deze tuinstad.

Stellenbos en het Vrouwenhuis Vitale Wereldvrouwen zorgden ervoor dat ze zich helemaal thuis ging voelen in Pendrecht. Ze moet de boot soms al afhouden om niet kopje onder te gaan in het beroep dat er op haar gedaan wordt.

Dat Pendrecht een slecht imago heeft gaat er bij Mimount niet in. Pendrecht is echt stukken prettiger dan Bloemhof.

Toch heeft ze nog wensen. Dat mensen meer tijd voor elkaar maken in de wijk en dat er een plek komt voor de vele jongeren in de wijk. Die moeten nu vaak hun vertier ergens anders zoeken. Haar zoon gaat bijvoorbeeld helemaal naar de wijk Feijenoord om iets leuks te doen.

Een ontmoetingsplek voor de jongeren zou Pendrecht een nóg leuker plek maken om te wonen, aldus Mimount.