Mirjam laat haar moeder haar werkplek zien

Mirjam van Wanum doet belangrijk werk voor de Kinderfaculteit. Zij houdt bij hoeveel kinderen er komen en belt als kinderen niet zijn geweest op om te vragen wat er aan de hand is.
Mirjam van Wanum is vrijwilliger bij de Kinderfaculteit. Zij doet belangrijk werk. Er zijn aan alle kinderen pasjes, collegekaarten uitgereikt. Die kaarten worden ingescand en daardoor weten zij precies welke kinderen naar een college geweest zijn en welke kinderen om de één of andere reden niet op kwamen dagen.

Zij houdt dat allemaal bij en controleert die gegevens. Als kinderen niet zijn geweest belt ze hen of hun ouders op om te vragen wat er aan de hand is.

Dat levert een belangrijke schat aan informatie op en is voor de projectleiding en de onderzoekers van de Kinderfaculteit van onschatbare waarde. En daar moet je secuur voor zijn.

Vanuit haar werkkamertje in de voormalige Bibliotheek Pendrecht zag ze iemand aankomen een boodschappenkarretje meeslepend. “Ach, wat wordt ze toch, oud!”, kon je haar horen zeggen. Het was haar moeder, die ze aan zag komen.

De cijfertjes en gegevens gingen even aan de kant. Ze liet haar moeder zien waar ze werkt. Die bleek heel geïnteresseerd. Zij speelt gitaar in het mandoline orkest Opbloei. Daar moet je heel secuur voor zijn en dat heeft ze ongetwijfeld aan haar dochter doorgegeven.

De Kinderfaculteit haalt het beste uit Pendrecht naar boven.