Nieuwe Huisartsen

Hier ziet u de plek waar het gezondheidscentrum geprojecteerd is. Op de begane grond komt de apotheek, op de eerste verdieping de huisartsen en fysiotherapeuten. Op de tweede verdieping komen de spreekkamers van de Thuiszorg Rotterdam en maatschappelijk werk, verder kantoorruimten, vergaderruimte en ruimte voor archief en deregelijke.
De Sliedrechtstraat krijgt Michiel van Heel als nieuwe arts. San Moekti heeft werk dichterbij huis gevonden. In het volgende bericht stelt Michiel van Heel zich voor.
In de praktijk aan de Ossenisseweg was Roland van Gent als vervanger werkzaam en komt Roland Chavannes als nieuwe arts. Van Gent blijft overigens tot eind mei.
De praktijk Zijpe 4 blijft waar die zit en dokter Speksnijder zal wel gaan samenwerken met het gezondheidscentrum, maar zelfstandig huisarts blijven.
In het statusrapport staat verder dat veel inwoners van Pendrecht hun huisarts buiten de wijk hebben. De nieuwe artsen en het centrum zullen het aantrekkelijk maken voor bewoners van de wijk om zich in het gezondheidscentrum in te schrijven. De huisartsen in het centrum worden daarin bijgestaan door praktijkveerpleegkundigen, een sociaal-psychiatrisch verpleegkundige en een allochtone zorgconsulent.
De fysiotherapiepraktijk Erkelens zal zich in het centrum vestigen en werkt eveneens volop mee aan de voorbereidingen van het centrum. Naast behandelingsruimten zal er sprake zijn van een grote oefenruimte.