Open Dag van De Beweging

Het centrum was helemaal ingedeeld met aparte plaatsen en aparte kamers voor tests en metingen met het oog op je gezondheid. Vooraf was er alles aan gedaan om De Beweging op de Baarlandhof 21 bereikbaar te houden.
De hof ging rondom nummer 21 helemaal op de schop en dat baarde de medewerkers van De Beweging grootse zorgen. 20 september zou het Open Dag zijn en dan moet je natuurlijk die plek wel goed kunnen bereiken.

In de hof Baarlandhof stond een auto met alle affiches van activiteiten in De Beweging erop.

Ballonnen wezen je de weg.

Achter de balie zat Yvonne Horsten en het eerst wat ze je vroeg was: “Heb je al een tasje?” Dat tasje bleek een goody bag met allerlei aardige dingetjes en informatie.

In de praktijk hangt een affiche met de tekst: Zonder Fysiotherapie zat ik niet hier, maar in een Verzorgingshuis. Een fiere dame kijkt je vanachter haar piano aan met een blik in haar ogen die zegt: “Kom maar op. Ik kan nog jaren mee!”

Dat is ook zo. Je bent in De Beweging en de medewerkers daar doen er alles aan om je in staat te stellen lang in beweging te blijven.

In één van de kamers zitten Aad en Cor van de Rollatorwerkplaats Pendrecht. Bij nader inzien leek het beter daar hun intrek te nemen dan op het plein te gaan zitten. Zij controleerden rollators, maar zoveel kwamen er die dag niet langs.

Het was een drukke dag vol activiteiten in Pendrecht. Je zou denken dat de spoeling dan erg dun wordt en zo’n Open Dag weleens in het water zou kunnen vallen.

Dat bleek echter allerminst het geval. Juist door de aandacht die er ook op andere plekken aan de Open Dag werd geschonken was het bezoekersaantal heel hoog. En ….. zij kwamen niet voor niks.

Een gezonde zaak die Beweging.