Opknapbeurt voortuinen Slinge

Door wijkbewoner Joyce.

In mei begon ons voortuin/Opzoomer project! Herinnert u zich nog de struiken aan de huizenkant van de Slinge? Alles werd erin gegooid qua afval, een broedplaats voor ratten en muizen en de gemeente die helaas nog maar 1 à 2 keer per jaar kwam snoeien. Daar wilden we iets aan doen!

Eerst met de graafmachine alles eruit en toen beginnen met de opbouw van iets nieuws. Het heeft even geduurd… maar dan heb je ook wat! De plantenbak was het lastigste deel, maar kijk het nu stralen met de mooie siergrassen erin!

Het gras werd op een vrijdagmiddag bezorgd en wilden we er op ons gemak op zaterdag in gaan leggen, maar door een toevallig telefoontje werd ons meegedeeld dat het direct moest, omdat anders de graszoden konden stikken en er niets van het gras over zou blijven. Prompt dus op vrijdagavond gelijk de grasmatten gelegd! De hele zomer hebben we alles flink bewaterd, waardoor alles ging groeien en bloeien. Zelfs het gras werd in rap tempo hoog, dus dat werd maaien!

Wij zijn als buurtjes erg blij met deze nieuwe ‘voortuinen’ en hebben ook het rijtje naast ons aangestoken. We zijn benieuwd hoe het er straks uitziet als de andere kant ook gedaan is! Ook de vele complimentjes die we kregen waren ontzettend leuk! We willen Opzoomer Mee bedanken voor de bijdrage om dit mogelijk te maken en kijken uit naar nog meer leuke tuintjes in Pendrecht om langs te wandelen!